Liviu Negoiță a încredințat 30% din contracte firmei Delta ACM ’93

28% din contractele încheiate de Primăria sectorului 3 din 2007 până acum au mers la firma Delta ACM ’93, controlată de omul de afaceri Florea Diaconu. Compania este considerată, potrivit informaţiilor apărute în presă, una dintre firmele apropiate Partidului Democrat Liberal (PDL), având în vedere că în urmă cu câţiva ani printre directorii companiei se număra şi Ionel Pirpiliu, fratele lui Ştefan Pirpiliu, actualul deputat din colegiul 13 al sectorului 3.

Primăria sectorului 3 din Capitală a acordat contracte în valoare de 28% din totalul cheltuielilor pe ultimii trei ani către o singură firmă, pentru reparaţii de străzi, trotuare sau parcări. Compania „abonată” la contractele de infrastructură din sectorul 3 este Delta ACM ’93, controlată de omul de afaceri Florea Diaconu. De regulă, contractele câştigate de Delta ACM ’93 au fost atribuite prin negociere fără anunţ de participare, scrie zf.ro

Alocarea disproporţionată a unor fonduri din bugetele unor instituţii publice către o singură firmă poate fi una din cauzele care au adus critici din partea ultimului raport al Comisiei Europene, care susţine că instituţiile din România dau dovadă de multă slăbiciune în apărarea achiziţiilor publice în faţa conflictelor de interese şi acuză lipsa de transparenţă în acest sector. „Licitaţiile la care a participat Delta ACM 93 împreună cu asociaţii săi au fost licitaţii deschise sau restrânse, mare parte din ele organizate în conformitate cu prevederile articolului 122, litera j din OUG 34/2006. Delta ACM ’93 consideră că toate actele adiţionale şi contractele subsecvente, aferente licitaţiilor câştigate, încheiate cu Primăria sectorului 3 sunt deplin legale”, susţin reprezentanţii Delta ACM ’93.

Delta ACM ’93, companie deţinută de omul de afaceri Florea Diaconu, a câştigat din 2007 şi până în prezent 11 contracte cu Primăria sectorului 3 în valoare de 656 milioane de lei pentru reabilitări de străzi, trotuare şi parcări, echivalentul a 28% din totalul cheltuielilor efectuate de Primăria Sectorului 3 în aceeaşi perioadă – care s-au ridicat la peste 2,3 miliarde de lei – prin sistemul e-licitatie.ro. Compania este considerată, potrivit informaţiilor apărute în presă, una dintre firmele apropiate Partidului Democrat Liberal (PDL), având în vedere că în urmă cu câţiva ani printre directorii companiei se număra şi Ionel Pirpiliu, fratele lui Ştefan Pirpiliu, actualul deputat din colegiul 13 al sectorului 3.

Mai mult, din totalul contractelor câştigate de Delta ACM ’93 cu statul ca unic ofertant, 87% sunt cele câştigate cu Primăria Sectorului 3. Toate aceste contracte s-au regăsit şi în evoluţia cifrei de afaceri, care a crescut puternic în 2007. Compania are încheiate contracte cu instituţii de stat din ianuarie 2007 până acum în valoare totală de 2 miliarde de lei, dacă sunt incluse şi cele în care a participat ca asociată.

Compania Delta ACM ’93 a înregistrat creşteri puternice ale businessului după câştigarea contractelor cu primăria sectorului 3, mai scrie zf.ro. Delta ACM ’93 avea în 2005 o cifră de afaceri de 86 milioane de lei şi a ajuns în 2009 la 307 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut de zece ori în aceeaşi perioadă, până la 45 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.