Maior: Corupția este o amenințare la adresa securității naționale

Corupția este o amenințare la adresa securității naționale pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei și creează dezechilibre în societate și frustrări, a declarat, joi,şeful SRI, George Maior, la prezentarea raportului de activitate al DNA pe anul 2013.

„Dincolo de faptul că SRI este o instituție pivot a securității naționale, noi avem o cooperare deosebită cu DNA pentru că, și la nivel de lege dar și în felul în care percepem noi securitatea națională, corupția este o amenințare la adresa securității naționale. Să ne înțelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o amenințare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate și frustrări și prin aceasta securitatea națională a statului este amenințată. Priviți și la regiune, priviți în jur, unii au observat acest lucrul — revolte ale populațiilor datorate și unor sisteme profund corupte „, a afirmat Maior.

El a admis că sunt și alte cauze geopolitice, dar că aceasta este o cauză în ceea ce privește multe evenimente care se întâmplă, uneori chiar la granița României.

„Dacă țara noastră este o țară stabilă din punct de vedere al esenței statului, acest lucru se datorează și activității DNA. Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discuție pe linia anticorupției și altor instituții bineînțeles”, a spus șeful SRI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.