Majorare spectaculoasă a salariilor în Ungaria

Deputaţii ungari au votat legea de majorare a salariilor funcţionarilor publici, care introduce condiţii speciale de muncă pentru aceştia. Legea prevede că funcţionarii guvernamentali vor avea propria grilă de salarizare, diferită de cea a altor angajaţi ai statului. Funcţionarii publici vor avea salariile majorate cu 30-50%, dar vor primi şi responsabilităţi în plus, în special în realţia cu publicul.

Potrivit legii, salariile brute cele mai mici pentru cei care nu au studii superioare vor fi între 160.000 şi 200.000 de forinţi (506-633 de euro), iar pentru funcţionarii cu studii superioare, salariile cele mai mici vor fi între 180.000 şi 300.000 de forinţi. Cei mai bine plătiţi oficiali vor ajunge la sume de 800.000 de forinţi pe lună. Legea a fost adoptată cu 140 de voturi pentru şi 36 împotrivă.

În România, cel mai mic salariu pentru un bugetar este de 1.250 de lei (280 de euro).

În urmă cu jumătate de an, reprezentantul FMI în România a spus că ţara noastră va deveni o economie europeană de top şi va depăşi Cehia, Portugalia şi Grecia. Ungaria era deja depăşită, căci funcţionarul de la FMI avea în vedere PIB-ul. Având în vedere diferența de populație, la PIB-ul pe cap de locuitor, România stă însă de două ori mai prost decât toate aceste state.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.