Mândrul român Victor Ponta îi laudă pe „mândrii” turci

Fostul premier Victor Ponta, un apropiat al președintelui turc Recep Erdogan, afirmă sâmbătă pe Facebook după tentativa de lovitură de stat că „noaptea trecută Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați ( nu de inculți și manipulați cum îi tot prezintă Propaganda internațională și românească)”, „oameni mândri și demni”.

„Primele idei:
-oameni mândri și demni, care au curaj să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru țara lor! ( după Decembrie 89 mai vedeti romani gata sa lupte contra unei lovituri de stat)!??
– în Turcia politica nu trece NICIODATĂ dincolo de interesul Turciei și mândria națională / toți liderii politici din opoziție ( deși îl urăsc sincer pe Erdogan) au ieșit imediat cu declarații de susținere pentru Președintele și Guvernul legitimat prin vot democratic
– Turcia are „instituții de forță” ( cum le numește Propaganda noastră) chiar mai puternice decât România/ și totuși noaptea trecută oamenii simpli care au ieșit în stradă au salvat Turcia de dictatură
– liderii lumii democratice în frunte cu Obama și Merkel au dat imediat mesaje clare de susținere a Președintelui Erdogan ( deși cu siguranță nu agreează deloc independența si naționalismul acestuia)!/ încă o dovadă că SUA și Europa respectă țările și politicienii legitimi și curajosi nu slugile obediente
– când un lider politic ( adica Erdogan) cheamă oamenii în stradă să lupte cu mâna goală contra armatei și milioane de oameni îl ascultă ( fie susținători fie oameni care nu îl plac dar care acum cred că are dreptate) poate înțelegem că ce ne minte pe noi Propaganda oficială despre acel lider și acea țară este doar manipulare clasică!
Sper doar că Turcia și poporul său extraordinar să treacă cu bine și peste acest moment tragic ! Iar noi să învățăm din nou ce înseamnă mândrie națională și unitate pentru libertate și drepturile fundamentale!”, și-a continuat Ponta cugetarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.