Mare surpriză pentru Dan Voiculescu. Doi noi judecători în dosarul ICA

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare, va fi judecat de la 1 iulie de un nou complet de magistrați de la Curtea de Apel București.

Noii judecători ai lui Voiculescu sunt Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, promovați recent la Curtea de Apel București de la Tribunalul București. Completul de judecători din dosarul ICA a fost modificat de conducerea Curții de Apel București după ce judecătorul Florica Duță s-a pensionat, iar Stan Mustață a fost arestat preventiv.

Camelia Bogdan, noul judecător al lui Dan Voiculescu, Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vântu. Ea este magistratul care a constatat că doctorul de inimă a lui Sorin Ovidiu Vîntu în Viena ar fi fost de fapt ginecolog, scrie Hotnews.

În anul 2011, judecătoarea a fost reclamată de Sorin Ovidiu Vîntu pe motiv că judeca „prea repede” dosarul în care omul de afaceri era acuzat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Camelia Bogdan a fost schimbată atunci din acest dosar, însă judecătoarea care a luat acea decizie, Elena Burlan, a fost cercetată de CSM pentru gravă neglijență, pe motiv că nu avea motive să o schimbe pe Camelia Bogdan. Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care l-a condamnat și pe omul de afaceri Ștefan Riza la 12 ani de închisoare.

Numele celuilalt judecător din dosarul ICA, Mihai Alexandru Mihalcea, se leagă tot de un dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

În ianuarie 2013, pe când era magistrat la Judecătoria Sectorului 4, judecătorul a refuzat să-l elibereze condiționat din închisoare pe Vîntu, pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale” și „nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”.

Următorul termen în dosarul ICA este 1 iulie.

Detalii despre dosarul ICA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.