Mesajul primului român care a votat, un clujean stabilit în Noua Zeelandă

Primul român care a votat în turul decisiv pentru alegerile prezidenţiale este Dan Coriolan-Vlad, care locuieşte în Noua Zeelandă.

Profitând de faptul că se află în apropiere de prima secţie de votare deschisă (datorită diferenţei de fus orar), cea din Auckland, Noua Zeelandă, Dan Coriolan-Vlad, care a locuit în Cluj şi visează să se reîntoarcă în România, a ţinut să fie el primul care votează. Românul din Noua Zeelandă a publicat apoi pe Facebook o fotografie a momentul şi următorul mesaj:

„6.45 am Auckland, New Zealand
E 1-0 ! Mândru ca sunt român.
De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului.

Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, „I Love You” dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu „vreau o țara ca afara”.

Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent.
Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot.”

Urnele din Auckland s-au deschis sâmbătă, 15 noiembrie la ora 20.00, ora României

Mesajul şi fotografia lui Dan Coriolan-Vlad are toate şansele să devină viral în ziua alegerilor. La ora la care se deschideau urnele în România adunase peste 17.000 de like-uri, 173 de comentarii şi fusese distribuit de peste 12.800 de ori.

Spre comparaţie, ultima postare a lui Victor Ponta, o fotografie făcută de un profesonist, în care premierul apare cu fetiţa în braţe, a avut parte de 187 de distribuiri, 6.300 de like-uri şi 972 comentarii. În acelaşi timp, ultima postare a lui Klaus Iohannis, fotografia unui buletin de vot şi indeicaţii tehnice despre felul în care trebuie votat, a avut 1.053 de distribuiri, 5.900 like-uri şi 906 comentarii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.