Mii de oameni, din nou în stradă scandând în cor „Jos Băsescu!”, „Demisia!”

Sute de oameni s-au adunat din nou în Piața Universității, pentru a opta zi consecutiv, ca să protesteze față de regimul Băsescu-Boc. Proteste sunt însă și în alte orașe ale țării. Oficial, potrivit datelor MAI, 1.800 de oameni au ieșit din nou în stradă vineri ca să le ceară demisia lui Băsescu și Boc. Neoficial, numărul lor este cu mult mai mare.

Protestatarii de la Universitate afișează din nou pancarte cu mesaje antiprezidențiale și antiguvernamentale precum „Voința poporului, demisia dictatorului”, ” Jos Guvernul”, „Foamea, sărăcia au cuprins România”, „Băse, suntem 500.000, a numărat Roberta Anastase”. Oamenii protestează și împotriva altor instituții precum Curtea Constituțională pe care o acuză de abuzuri.

Pe lângă pancarte, unii dintre protestatari poartă şi celebrul steag decupat în mijloc, simbol al Revoluţiei din decembrie 1989, iar unul dintre ei a adus și o icoană. Ca şi în zilele precedente, principalul vizat de proteste, judecând după mesajele de pe pancarte, este Traian Băsescu. Oamenii scandează în cor „Demisia”, „Jos Băsescu!”, „Ieși afară, javră ordinară”, „Alegeri anticipate”.

La protestele din ultimele zile au participat mii de oameni care au îndurat un frig pătrunzător, scandând ore în șir  „Demisia”, „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”.

UPDATE ora 14.38 Cadrele didactice se alătură protestatarilor de la Universitate

Peste o sută cincizeci de cadre didactice care au pichetat vineri Ministerul Educației s-au alăturat protestatarilor din Piața Universității după încheierea pichetului de la minister în care au cerut demisia lui Funeriu. 

UPDATE ora 15.38 Proteste în alte orașe ale țării

Peste 300 de oameni protestează la Galaţi împotriva actualei Puteri. Demonstrații au loc vineri și în alte orașe ale țării. 500 de oameni, majoritatea profesori, au ieșit în stradă, vineri seară, în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Este a şasea zi consecutivă în care ieşenii ies în stradă. Proteste sunt și la Deva, Timișoara și Constanța, dar și în alte orașe.

UPDATE ora 17.18 Demonstrații în nouă județe

Televiziunile de știri anunță că vineri au loc proteste în nouă județe. Manifestanții cer demisia lui Traian Băsescu și a lui Emil Boc. 

UPDATE ora 17.35 Sute de studenți la Universitate

Aproximativ 300 de studenţi se vor alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii vineri seară, a declarat pentru Agerpres preşedintele Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), Ion Poenaru.

Potrivit acestuia, din cei aproximativ 300 de studenţi care vor fi prezenţi în Piaţă, în jur de 100 vor pleca din Complexul studenţesc Regie urmând a se alătura celor prezenţi deja în zona Fântânii din Piaţa Universităţii.

UPDATE ora 20.00 Boc s-a dus din nou la Cotroceni

Emil Boc se află la Palatul Cotroceni, după ce şi în cursul acestei săptămâni a mai avut discuţii la Preşedinţie cu Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.