Ministrul Transporturilor discută marți cu conducerea TAROM

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat, marți, la sediul instituției, conducerea TAROM și reprezentanții sindicatelor din companie, în urma unui protest spontan al echipajelor, operatorul aeriana anulând luni dimineață mai multe curse.

Rus speră ca situația să fie deblocată și susține că acest lucru este posibil numai într-un „cadru instituțional”.

„Ministrul Transporturilor își exprimă încă o dată convingerea că deblocarea acestei situații poate avea loc doar într-un cadru instituțional adecvat și se declară dispus să susțină soluțiile eficiente găsite de cele două părți în urma discuțiilor”, se menționează în comunicat.

Greva spontană a piloților de la TAROM s-a declanșat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate și două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, șapte zboruri ale companiei au fost anulate iar călătorii afectați urmează să beneficieze de asistență conform Regulamentului Comisiei Europene privind drepturile pasagerilor, a informat operatorul aerian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.