Momentul istoric aniversat de Casa Regală a României

Reînnodarea firului diplomației regale și al angajamentelor publice în țară, în anii președintelui Emil Constantinescu și ai Guvernului Victor Ciorbea, au constituit momente istorice pentru familia noastră și pentru România, a afirmat marți seară principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, conform AGERPRES.

„În anii președintelui Emil Constantinescu și ai Guvernului Victor Ciorbea, s-a reînnodat firul diplomației regale și al angajamentelor publice în țară, care au continuat neîntrerupt de atunci încoace. Au fost momente istorice pentru familia noastră și pentru România”, a spus principesa, la un eveniment organizat la Palatul Elisabeta, dedicat aniversării a 20 de ani de la prima vizită a Regelui Mihai, reprezentând România, cu susținerea Guvernului, pentru integrarea țării noastre în NATO.

Fostul președinte al României Emil Constantinescu a apreciat că „Regele Mihai, prin această excepțională conștiință, pe care și-a păstrat-o în cele mai tulburi vremuri ale istoriei noastre, a fost și a rămas un model”.

Contribuția pe care Casa Regală a avut-o la integrarea României în cele mai importante structuri europene și euroatlantice este un exemplu „de dragoste, dăruire și loialitate pentru țară”, a afirmat, la rândul său, premierul Sorin Grindeanu.Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Stroe 349 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.