Moscova: Ucraina este în colaps energetic

Prim vice-premierul Crimeei, Mihal Șeremet, a declarat că Ucraina a reluat parțial livrările de curent electric, în peninsula anexată de Rusia, după o deconectare neașteptată, transmite BBC, potrivit Deschide.md.

„Ducem tratative. La moment aprovizionarea cu curent electric a fost restabilită parțial. În crimeea vin circa 650 megawați”, a declarat Șeremet în cadrul unui breafing de presă.

Serghei Egorov, membru al executivului din Crimeea declara anterior despre încetarea completă de livrare a curentului, începând cu ora 11 (ora Kievului). Cauzele deconectărilor nu a fost anuțată de partea ucraineana, iar livrările vor fi restabilite în totalitate până în seara zilei de azi.

„Poate a avut loc o avarie, pot fi și alte cauze. Uneori astfel de acțiuni se fac fără a avea un motiv serios și fără lămuriri”, a menționat Egorov.

Funcţionari din Ministerul Energiei din Rusia au spus că Ucraina are acum un deficit acut de energie electrică. „În Ucraina practic este un colaps. Discutăm acum modalităţi de suport, pentru a acoperi deficitul, astfel se va rezolva şi problema aprovizionării peninsulei cu energie electrică”, au comunicat funcţionarii de la ministerul energeticii din Rusia.

Ministerul energeticii şi a industriei cărbunelui din Ucraina, transmit că autoritățile au deconectat Crimeea, pentru depăşirea limitei de consum. „Limite de consum sunt în toate regiunile din Ucraina, iar cei care nu ţin cont de reguli, sunt decontectati”, relatează serviciul de presă al ministerului energeticii de la Kiev.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.