Motivul posibilului haos de pe aeroportul Barcelona

O grevă a lucrătorilor în domeniul securităţii care controlează bagajele pe un aeroport de la Barcelona risca vineri să provoace haos pe acest aeroport, unul dintre cele mai frecventate în Europa, relatează The Associated Press.

O serie de greve de câte o oră au început vineri şi urmează să continue duminică şi luni, într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri în Spania.

Încetarea activităţii a fost anunţată în urma eşecului de a pune capăt unui conflict cu firma privată Eulen, care se ocupă de acest serviciu pe Aeroportul El Prat.

Autoritatea aeroportuară spaniolă AENA a anunţat că, în prima oră de grevă, pasageri au fost nevoiţi să stea la coadă timp de 40 de minute pentru ca să treacă prin filtrul de securitate.

Timpul de aşteptare s-a redus însă la 20 de minute după încetarea grevei,potrivit aceleiaşi surse

Pasageri ai unor zboruri cu plecare de la Barcelona s-au confruntat, în ultimele săptămâni, cu întârzieri importante până să ajungă în zona de îmbarcare, din cauza acestui conflict.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.