NATO îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu ameninţările Rusiei în cazul Ucrainei

NATO și-a exprimat miercuri „preocuparea” după amenințările cu o intervenție rusă în Ucraina și a condamnat „retorica inflamată” a Moscovei, lansând, totodată, un apel pentru punerea în aplicare a acordului de la Geneva, transmite AFP.

„Sunt preocupat de declarațiile ruse care amenință Ucraina cu o acțiune militară. Rusia are responsabilitatea să calmeze situația, în loc să recurgă la o retorică inflamată și să denatureze situația din Ucraina”, a afirmat secretarul general adjunct al Alianței, Alexander Vershbow. 

Rusia a anunțat că este pregătită să intervină dacă „interesele sale legitime” sunt „atacate” în estul Ucrainei, după relansarea unei „operațiuni antiteroriste” de către Kiev împotriva separatiștilor.

„Recurgerea la amenințări voalate și lansarea unor noi exerciții militare în apropiere de granița ucraineană adaugă tensiuni unei situații deja volatile și încalcă spiritul acordului de la Geneva”, a acuzat Alexander Vershbow.

„Rusia ar trebui mai degrabă să își retragă trupele în cazărmi, să reducă pericolul unei confruntări armate și să sprijine punerea în aplicare a acordului de la Geneva, în special condamnând acțiunile violente care continuă din partea grupurilor armate ilegale din estul Ucrainei”, a mai spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.