Nicușor Dan: Nu mă retrag în favoarea lui Cătălin Predoiu

Nicușor Dan, candidatul USB în cursa pentru Primăria Capitalei, a adus lămuriri în legătură cu sondajul comun cu PNL, dar și despre eventualitatea câștigării localelor pentru București de către Gabriela Firea sau Cătălin Predoiu, arată hotnews.ro.

„Indiferent de spusele oricărui sondaj, nu îl voi susține pe Cătălin Predoiu, însă eu tind să facem un sondaj, iar domnul Predoiu a fost de acord. Azi dimineață a revenit și a zis că nu a înțeles bine, aseară când am discutat la TVR. Nicușor Dan, despre retragerea sa în favoarea lui Predoiu. Am vrut să facem acest sondaj, tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotărâți să vadă cum se face acest transfer de voturi”, a explicat candidatul USB.

Despre eventualitatea obținerii victoriei de către candidatul PSD Gabriela Firea

„Doamna Firea nu a condus până acum o instituție administrativă. Eu cred că ea va fi, să sperăm că nu, primar, va fi condusă de lucrurile de influența ale PSD. Vom vedea același lucru ca în mandatul Oprescu. Aceleași prețuri de 100 de ori mai mari la spații verzi și la asfaltări. Din fericire, chiar în varianta nefericită în care Gabriela Firea câștigă, USB va fi în Consiliul General și o să avem o corespondență sigură cu DNA”, a explicat Nicușor Dan.

Cât despre posibilitatea ca liberalul Predoiu să obțină voturile pentru a conduce Bucureștiul, „așa cum îl vedem, acum, tolerat pe domnul Sava, care se Plimba cu Piedone, așa vom vedea lucruri pe care domnul Predoiu va spune că sunt în regulă”.

Domnul Predoiu a propus la Antena 3, în urmă cu o săptămână, candidaților de dreapta slab clasați să îl sprijine pe primul. Atât eu, cât și domnul Barbu, am refuzat oferta. Am spus foarte limpede că votanții mei sunt oameni care s-au săturat, atât de PSD, cât și de PNL, s-au săturat de toate cele șapte blaturi comune în București între PSD și PNL.

PNL nu a avut de la început nicio șansă să câștige aceste alegeri locale în București. Ei au avut două variante: Varianta pentru București, în care să spună «Ne recunoaștem vinovăția acestor ultimi ani de guvernare, în București și sprijinim un om din afara partidului nostru», care a dovedit că poate să schimbe modul în care administrează Bucureștiul. Asta e prima variantă, dar ei au mers pe varianta meschină. Au spus «Nu cumva, dacă noi facem asta, USB-ul, crește cu 15% la consilieri și noi scadem?». Mai bine au încercat cu Maria Munteanu”.

Despre confuzia creată de PNL din cauza schimbării repetate a candidaților pentru Primăria Capitalei

„Cu Maria Munteanu și Cristian Bușoi puteau să vadă că fiecare din candidații ăștia nu creșteau peste un anumit procent, tocmai pentru că există categoria asta de oameni care spune «Nu vă vom vota pe voi»”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.