Niță anunță concedieri în companiile de stat care nu vor face profit

În companiile de stat pe pierderi care nu reuşesc să treacă pe profit vor avea loc concedieri, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Întrebat de jurnalişti sâmbătă dacă pot apărea concedieri în societăţile din domeniul energiei, ministrul Constantin Niţă a declarat: „Dacă sunt pe pierderi şi nu reuşesc să facă profit, evident că da. Nu mai putem ţine companii de stat pe pierdere. Este valabil şi pentru energie şi pentru toată lumea”.

Ministrul delegat pentru Energie a venit sâmbătă la sediul Ministerului Finanţelor Publice pentru discuţiile finale cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI). „Ne asumăm introducerea managementului privat la câteva companii importante – Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz. Ne asumăm începerea unor proceduri de privatizare pentru Electrica”, a spus Niţă, înainte de începerea discuţiilor cu Misiunea FMI, citat de Agerpres.

În opinia sa, extinderea acordului cu FMI cu două luni, aşa cum a declarat recent premierul Victor Ponta, este foarte bună. „Este o chestiune în pregătirea viitorului acord”, a adăugat ministrul delegat pentru Energie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.