Noi detalii despre refugiații găsiți morți într-un camion în Austria

Cei 71 de refugiați care au fost găsiți morți săptămâna trecută într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria muriseră asfixiați în timp ce încă se aflau pe teritoriul Ungariei, relatează vineri agențiile DPA și EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit poliției austriece, rezultatele preliminare ale autopsiei indică faptul că victimele au decedat la puțin timp după ce au trecut granița dintre Serbia și Ungaria. De asemenea, în urma expertizei tehnice a vehiculului se poate confirma că acesta era închis ermetic, astfel că oxigenul nu avea cum să pătrundă din exterior în spațiul mic în care cei 71 de refugiați erau înghesuiți.

Conform actelor de identitate găsite, refugiații nu erau doar sirieni — cum s-a afirmat inițial — ci și irakieni și afgani.

Până în prezent au fost arestate șase persoane, cinci bulgari și un afgan, care foarte probabil sunt autorii acestui act criminal.

În urma noilor elemente anunțate vineri de poliția austriacă, este posibil ca ancheta să fie transferată în întregime autorităților ungare, până în prezent investigația fiind condusă în paralel de Ungaria și Austria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.