Norvegia afectată de inundaţii record

Regiunile din nordul Norvegiei se confruntă cu inundaţii record provocate de ploi diluviene, au relatat mass-media norvegiene, citate marţi de agenţia RIA Novosti şi Agerpres.

Numeroase câmpuri au fost inundate, recolta este parţial distrusă, multe sate sunt izolate de restul lumii.

În unele localităţi s-au înregistrat cele mai importante ploi din ultimii 50 de ani. La Bardufoss, în comitatul Troms, nivelul precipitaţiilor a atins 60 mm în cursul nopţii trecute, aproape cu 10 % mai mult decât media anuală.

Meteorologii au prognozat că va ploua, dar au subestimat intensitatea ploilor şi n-au avertizat populaţia locală: ”Constatăm că au fost de două ori mai multe ploi decât am estimat anterior”.

Autorităţile norvegiene încearcă să pună în practică un plan de ajutor pentru regiunile sinistrate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.