Nou termen în cazul deputaților Marko Attila și Cătălin Teodorescu

Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au amânat miercuri dezbaterea cererii ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputaților Marko Attila (UDMR) și Cătălin Teodorescu (PDL).

Un nou termen a fost avansat pentru marțea viitoare.

„Noi am considerat că este normal să se dea un nou termen. Termenul nu-l vom stabili noi. Vom face o adresă în care vom spune motivat ce s-a întâmplat și vom sugera Biroului permanent să stabilească termenul următor, luând în considerare că luni fiind 1 decembrie este zi liberă și atunci să aibă în vedere o altă zi în care să ne putem întruni”, a declarat vicepreședintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, la încheierea ședinței.

Întrebat când ar putea fi reluată ședința Comisiei juridice în acest caz, Nica a răspuns că probabilitatea ca termenul să fie marți pentru dezbaterea din nou a acestui dosar este de „98%”.

Nica a motivat decizia de amânare a dezbaterii dosarului prin faptul că cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării celor doi deputați a venit cu o zi în urmă, zi în care au și fost informați de Biroul permanent al Camerei.

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a fost pus sub acuzare luni, în timp ce deputatul UDMR Marko Attila a fost anunțat că este urmărit penal pe 21 noiembrie.

Cei doi au făcut parte, alături de Crinuța Dumitrean (fost președinte al ANRP), Alina Bica, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu și Dragoș Bogdan, din comisia care în martie 2011 a aprobat să i se plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, deși în realitate acel teren valora mult mai puțin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.