×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 24 martie 2017, 12:05
EUR (€)
+0.0901 ↗
4.5555 RON
USD ($)
+0.2026 ↗
4.2229 RON
• • •
Războiul din Siria
Noua mutare a Arabiei Saudite contra ISIS

Arabia Saudită a desfășurat avioane de luptă la baza aeriană de la Incirlik, Turcia, cu obiectivul "intensificării" operațiunilor împotriva grupării teroriste Statul Islamic, a anunțat duminică un oficial de rang înalt din Ministerul Apărării de la Riad, conform AFP.

"Regatul saudit are astăzi o prezență la baza aeriană de la Incirlik, în Turcia. Avioane ale forțelor aeriene saudite sunt prezente (la Incirlik) cu echipajele lor pentru a intensifica operațiunile aeriene (împotriva SI), în paralel cu misiunile purtate de la bazele aeriene din Arabia Saudită", a declarat generalul de brigadă Ahmed Assiri la o televiziune.

Conform oficialului, desfășurarea avioanelor urmează deciziei luate de coaliția internațională antijihadistă, săptămâna aceasta la Bruxelles, de a "intensifica operațiunile aeriene împotriva Daesh", acronimul arab al Statului Islamic.

Răspunzând unei întrebări, generalul saudit a subliniat că desfășurarea acestor avioane la Incirlik se înscrie în cadrul coaliției "conduse de SUA", neținând de o "acțiune bilaterală" între Riad și Ankara.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a vorbit sâmbătă despre o desfășurare de avioane de vânătoare saudite la baza de la Incirlik, declarând și că țara sa și Arabia Saudită ar putea desfășura o operațiune terestră împotriva SI în Siria.

Publicat Duminică, 14 februarie 2016
2704
 | 1
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mariana
+3
Internationalizarea conflictului din Siria este evidenta si foare periculoasa. Turcia a profitat doi ani cumparand ieftin petrolul furat de ISIS din Siria si Iraq, iar acum se amesteca in conflict. SUA si Israel stau un spatele actiunilor Turciei si Arabiei Sudite. In Siria asistam la un conflict intre blocuri militare. China si Iranul nu sunt nici ele de neglijat in acest conflict. De ce vor SUA si Israel sistrugerea Siriei si escaladarea unui conflict la nivel mondial. Nu este prima data cand SUA genereaza conflicte pe glob dupa care nu mai stie cum sa le gestioneze. SUA, Israel si Turcia nu au facut nimic concret impotriva ISISI , dar le-a favorizat extinderea in Siria si Iraq, iar acum nu mai stiu cum sa actioneze.
Publicat Luni, 15 februarie 2016
+Răspunde
Zoe
+14
Daca Arabia Saudita patrunde pe teritoriul Siriei fara acordul guvernului, se considera agresiune si riposta guvernului poate fi violenta. Fiecare stat este indreptatit sa-si apere teritoriul, pe noi asa ne invata Obama cand turcii au doborat avionul rusesc. Deci si orice avion din Arabia Saudita va fi doborat daca va patrunde in spatiul aerian al Siriei. E dreptul Siriei sa se apere de agresiuni straine. Le ajung aia de la ISIS.
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
anado tauriga
-10
negrul muta si castiga in trei mutari...
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Spiridon @ anado tauriga
0
Vezi sa nu ramana mut negrul la mutarea albului.
Publicat Luni, 15 februarie 2016
+Răspunde
X-man
+21
Turcii astia umbla numai cu smecherii , cica ei merg impreuna cu sauditii la lupta cea mare impotriva ISIS , dar pe drum se opresc putin si ii mai bombardeaza pe kurzi ... si uite asa fac ei ce vor , iar occidentul le mai dau si o gramada de bani .... super .
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Tudor
+17
USA vrea sa-i incaiere pe sauditi si pe turci , sanki , impotriva ISIS , crezand ca rusii nu se prind de hiclenie . Stati blanzi razboinicilor perversi , daca nu va mananca-n cur ! ! !
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
lunetistu
+17
Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a evocat sâmbătă o desfășurare de avioane de vânătoare saudite la baza de la Incirlik, declarând și că țara sa și Arabia Saudită ar putea desfășura o operațiune terestră împotriva SI în Siria.`Dar de cind isis are flota aeriana militara ?Pe sauditi ii inteleg , dinastia este pe duca , agravata de prabusirea pretului petrolului si este o sbatere a disperarii , dar turcilor nle-a luat Ahah mintile si nu le vor fi bine deloc , chiar ascunsi sub fusta Americii careia vor sa-i forteze mina . Sint convins ca kagebistul de Putin si statul sau major ,inainte de a accepta solicitarea Siriei , a luat in calcul toate variantele posibile , inclusiv un comflict major cu America , nato. nu conteaza . Asta , numai dacma gindesc la aducerea S.urilor 400 si500 .Aventurierul de turcalet are sansa sa rupa sudul tarii de Turcia si crearea unui stat kurd , ostil mult timp si aliat cu Iranul cu , care concureaza pentru sefia islamului .In Siria se fac jocurile mondiale pentru urmatorii cel putin 30 de ani . Lupta se da intre vechiul perimat si noul necunoscut . Cine va invinge , vom vedea .Daca Turcia pierde riscind , va ajunge , nu paznic , ci usier la strimtorile datorita carora azi se cred stapini pe situatie .Organizarea lumii de azi este anacronica si multi care au crescut in ultimii 20 -30 de ani stau la pinda , asteptind schimbarea .Dar o schimbare radicala , din temelii , nu peticirea sacului gaurit cu emigranti .Organizarea lumii de azi este anacronica si multi care au crescut in ultimii 20 -30 de ani stau la pinda , asteptind schimbarea .Dar o schimbare radicala , din temelii , nu peticirea sacului gaurit cu emigranti .
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+15
Iarasi e "de serviciu" (doar e duminica ..) in redactie nea Vasile, portarul ? Pai bagati intr-un articol cu avioane de lupta ale Arabiei Saudite o poza cu un amarit de Cesna, sau ce-o fi ala ?
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Apolitic
+32
Manechinele SUA deja trupele siriene rusesti iraniene si chineze au invins si nu mai exista picior de Isis in Siria. Conform legilor internationale in Siria se poate intra doar la solicitarea guvernului sirian sau prin rezolutie a consiliului de securitate ONU si doar Rusia China si Iran sunt desfasoara misiuni in legalitate restul comit agresiuni militare ilegale.
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Carol @ Apolitic
+18
Păi ce, bre, mata iei de bun tot ceea ce declară ei? Evident că toate forțele astea se concentrează împotrive rușilor, a iranienilor și cine mama dracu' o mai fi pe-acolo. Că asta le trebuia rușilor acu', să se trezească implicați într-un conflict mult mai amplu. Așa că dacă vreți cumva să petreceți vacanța de vară la Fethyie, Antalya sau Marmaris, luați olecuță pauză și așteptați să vedeți întâi cam pe unde cad bombele rusești...
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Boli mai ușor de depistat datorită unei românce
Publicat acum 21 ore şi 10 minute
Gestul superb din partea lui Novak Djokovic
Publicat acum 13 ore şi 4 minute
Slăbiciunile mele pentru calea ferată
Publicat acum 17 ore şi 54 minute
Banii de la stat, lesă pentru media
Publicat acum 23 ore şi 32 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
7 articole/ Actualizat Joi, 02 martie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
9 articole/ Actualizat Sâmbătă, 18 martie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
104 articole/ Actualizat Joi, 23 martie 2017
Ioan Vieru

Unde poate fi autoritatea publică românească?, pare a fi o întrebare juridică şi constituţională imposibil de depăşit.

Ioan VieruPublicat acum 16 ore şi 19 minute