Numărul celor muşcaţi de câini fără stăpân a scăzut la jumătate

Conform datelor centralizate de Institutul Naţional „Matei Balş” din Capitală, numărul persoanelor muşcate de câinii fără stăpân care au ajuns la Centrul antirabic de la a scăzut la aproximativ jumătate în ultimul an.

Astfel, dacă în 2013 la „Matei Balş” au fost înregistrate 6.886 de persoane muşcate de câini fără stăpân, cu o medie de aproximativ 583 pe lună, în 2014, până la sfârşitul lunii august, au fost înregistrate 2.196 de cazuri, cu o medie de 274,5 cazuri pe lună.

Totodată, în primele opt luni ale lui 2014, la Centrul antirabic s-au prezentat 5.824 de persoane muşcate de animale, reprezentând 46,4 la sută din numărul celor care s-au prezentat în 2013 – 12.546 de cazuri.

Tot în 2014, pentru prima dată în ultimii zece ani, numărul persoanelor muşcate de câinii cu stăpân l-a depăşit pe cel al persoanelor muşcate de câinii fără stăpân.

Din cele 5.824 persoane care s-au prezentat la spital, 2.196 au fost muşcate de câini fără stăpân, 2.588 de câini cu stăpân, iar 1.040, de alte animale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.