Omenie şi justiţie cu motopompa

Nu cred că oamenii n-au observat încercarea de nou portret pentru Traian Băsescu. Şi nu doar pentru el, ci şi pentru Mihai Răzvan Ungureanu şi pentru, să zicem, regimul ce derivă din aceştia. În primul moment ne-am trezit cu preşedintele într-un mare show personal

intitulat „La taifas cu Ion Cristoiu”. Preşedintele a ales o întâlnire cu regele pupincuriştilor pentru a ne vorbi despre generozitatea sa faţă de Opoziţie, despre trăirile sale emoţionante în momentele în care a luat decizii istorice şi dureroase pentru populaţia României. Numai că nu ne-a spus ce a simţit el când se lega la şireturi, ce gătea soţia şi cum schelălăia câinele când îşi aducea aminte de diminuarea salariilor.

Transpirat, spăşit, copleşit de o omenie destul de prost mimată, Traian Băsescu juca un alt rol. Unul de român de-al nostru, de om simplu, spăşit, ciupit de îndoieli şi remuşcări.

În trei zile, preşedintele a făcut tura principalelor canale obediente Puterii pentru a ne vorbi despre aceleaşi lucruri. Ce om de treabă este dânsul şi ce iresponsabili şi incompetenţi sunt oamenii Opoziţiei. Una-două, pe alte televiziuni au început să apară şi culegătorii de scame ai preşedintrelui, inclusiv cântăreţii care îi plac marinarului. Şi dă-i cu poveşti despre cum merge el cu soţia şi cum dansează de frumos. În momentul acela am priceput. Se lucrează intens la transformaarea omului-catastrofă pentru ţară într-un nene cu sentimente obişnuite şi trăiri frumoase. Şi, probabil, într-o etapă următoare, în românul providenţial, salvatorul naţiei şi pietroiul cel mare din fundaţia statului român de drept.

Să recapitulăm. Preşedintele este mai bun decât ne-am închipuit. Şi generos cu Opoziţia tâmpită care refuză tot.(Elena Udrea joacă rolul de martor şi depozitar de observaţii psihologice asupra personajului.) Justiţia promisă şi anticorupţia? Veţi vedea în curând cum vor fi condamnaţi mari corupţi ai României, cum vor fi arestaţi contrabandiştii protejaţi de acelaşi regim, cum vor fi condamnaţi evazionioştii din fotbal şi din celelalte domenii de activitate. Toate dosarele au fost pregătite pentru momentul de declanşare a acestei campanii de imagine.

Cu dero şi cu tehnici americane, Traian Băsescu este spălat cu motopompa. Iar România este inundată de justiţie făcută la presiune! Justiţie şi omenie cu motopompa!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.