Onțanu, cel mai nou ONG-ist care susţine „statul de drept”

A fost arestat preventiv sub acuzația că a luat șpagă, iar acum susține „democraţia şi a statul de drept”.

Neculai Onţanu, fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei, căci despre el este vorba, este, mai nou, preşedintele unui ONG numit Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie „Om între Oameni”.

ONG-ul lui Onțanu „şi-a stabilit misiunea de a contribui la dezvoltarea socială şi economică a României, la dezvoltarea conştiinţei civice a cetăţenilor români”.

„Profesor dr. Ioan Gherghina, generalul Mihail Orzeaţă, criticul de artă Ruxandra Garofeanu, generalul Vasile Ciornei, juristul Iulia Elena Nistor, coordonaţi de Neculai Onţanu, sunt doar o parte dintre cei care au gândit şi construit Asociaţia ADER, pentru ca, mobilizând energiile comunităţii, să reconstruiască încrederea şi solidaritatea, să susţină democraţia şi statul de drept, să sprijine educaţia – condiţie sine qua non a propăşirii naţionale – punând la dispoziţia oamenilor proiecte şi programe menite să le aducă bunăstare, bucurie şi speranţă”, anunță site-ul asociației.

Ceremonia de lansare la apă a Asociației a avut loc pe 5 noiembrie.

Neculai Onţanu este judecat pentru luare de mită, fiind acuzat că a primit şpagă un teren de 1.500 de metri pătraţi.

Onțanu a fost arestat preventiv din martie până în iulie 2016. Fostul primar s-a retras din UNPR și nu a mai candidat pentru un nou mandat la alegerile locale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.