Papa Benedict al XVI-lea îşi ia rămas bun de la credincioşi, în Piața Sfântul Petru

Papa Benedict își ia rămas bun de la credincioșii și pelerinii reuniți, astăzi, în Piața Sfântul Petru din Vatican, în ultima sa audiență publică. Un număr de 50.000 de bilete au fost rezervate pentru participarea la audienţă, fără a pune la socoteală zecile de mii de persoane care se vor afla în exterior, fără bilete, în piaţă şi pe Via della Conciliazione, bulevardul care conduce la Vatican.

De această dată, Joseph Ratzinger va face un tur mai lung decât de obicei cu papa-mobilul şi nu mai este prevăzut momentul ‘baciamano’, când unele persoane au privilegiul de a săruta inelul papei şi de a schimba câteva cuvinte cu el, anunţă AFP, citată de Agerpres. Cei prezenţi, care nu încetează să strige în cor: ‘Benedict’, ‘Benedict’ şi ‘Trăiască Papa’, în timp de flutură steaguri din numeroase ţări.

În ziua următoare, după ce îi va saluta pe cardinali, Joseph Ratzinger va părăsi Vaticanul, fără ceremonie, pentru a se retrage în rugăciune şi studiu, cu titlul de ‘Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, papă emerit’, la reşedinţa de vară din Castel Gandolfo.

Ultimul ‘act public’ va fi salutul adresat credincioşilor din dioceza Albano din balconul palatului din Castel Gandolfo, prevăzut joi, potrivit presei italiene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.