Papa Francisc: Este nevoie de un sistem de justiție global

Papa Francisc a susținut în cadrul unui discurs că este nevoie de un altfel de sistem de justiție, unul care să fie bazat pe dreptatea globală, pe respectarea drepturilor omului și pe grija față de mediu, fără a se pune în prim-plan profitul economic, conform b1TV.

”Bunurile Pământului sunt menite pentru toţi şi oricât de multe are un om, deţine o ipotecă socială“, a spus Suveranul Pontif in biserica San Francisco din capitala ecuadoriană Quito.

El a insistat din nou asupra problemelor de mediu și a susținut că acestuia trebuie să i se acorde o mai mare atenție.

PUBLICITATE

Papa se află într-o vizită în America de Sud. La finalul săptămânii, el va vizita Bolivia și Paraguay. Ambele state au vaste resurse naturale, dar există probleme precum poluarea, despăduririle și sărăcia.

„Forarea după resursele naturale, care sunt atât de abundente în Ecuador, nu trebuie decisă de beneficiile pe termen scurt“, a spus Papa Francisc marți seară, potrivit CNN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.