×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:01
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Cotidianul cititorilor
Pensii speciale, în formă de șpagă legalizată
PSD pare că vrea să scape de persoane din sistemul militar ostile lui şi le cumpără pe banii contribuabililor
PSD pare că vrea să scape de persoane din sistemul militar ostile lui şi le cumpără pe banii contribuabililor

Cotidianul le-a propus cititorilor săi să răspundă la două întrebări referitoare la scandalul momentului. Ele ar putea ajuta Guvernul să înţeleagă ce gândește populaţia despre afacerea pensiilor speciale şi să găsească o cale de ieşire din încurcătura provocată de dezvăluirea acestora.

  1. Ce părere aveţi despre mecanismul pensiilor suplimentare care depăşesc salariile, practicate în poliţie, servicii secrete şi justiţie?
  2. Sunteţi de acord cu menţinerea pensiilor speciale, majorate conform prevederilor legale valabile până la 15 septembrie 2017?

Acestea sunt întrebările la care am primit sute de răspunsuri. Astăzi publicăm a doua parte.

Cumularea pensiei cu salariul de la buget să fie interzisă - SAFE

În locul celor două întrebări se cuvenea o singură întrebare care să facă obiectul unui referendum naţional: „Sunteţi de acord cu eliminarea salariilor şi pensiilor speciale?“. Se impun ca o necesitate o lege a salarizării bugetarilor în care salariul să exprime nivelul responsabilităţii fiecărui bugetar şi o lege a pensiilor prin care pensia să se stabilească în baza contribuţiei, punctul de pensie să fie acelaşi pentru toţi pensionarii, vârsta de pensionare să fie expresia efortului depus în activitatea desfăşurată şi să se interzică cumularea pensiei cu salariul de la buget. Dacă se doreşte, se poate intra în normalitate, în caz contrar episodul reducerii pensiilor şi salariilor bugetarilor se va repeta mai repede decât ne închipuim sau România va intra în incapacitate de plată, cu toate consecinţele ce derivă. Deșteaptă-te, române!

Un abuz moral - George Chiriac

1. În poliţie, servicii şi armată nu există un mecanism al pensiilor suplimentare. În baza Legii 223/2015, care este legea pensiilor militare, calculul se face pe principiul procentajului din baza de calcul, care porneşte de la 65% şi se opreşte la 85% din baza de calcul. Pentru fiecare an vechime peste 25 de ani, se acordă câte un procent până la 85%. Cei care au vechime mare şi sunt încadraţi în grupe de muncă au mulţi ani care nu se iau în calcul pentru că depăşesc 85%. Tot în aceste 85% intră şi procentele acordate pentru contribuţia la pensia suplimentară, care este în funcţie de cotizare: 3%, 6% sau 9%. Această contribuţie a însemnat o reţinere lunară din salariu care se vira la stat.

2% pentru perioada 1.01.1967 – 31.12.1985 (Legea 27/1966)
3% pentru perioada: 1.01.1986 – 31.12.1998 (Decretul 232/1986)
5% pentru perioada 1.01.1999 – 1.04.2001 (OUG 31/1998)

Până la intrarea în vigoare a Legii 19/2000 (care a abrogat această contribuţie), pe lângă pensia de drept, la care avea dreptul un salariat, primea, ca urmare acestei contribuţii, şi o pensie suplimentară.

Pentru cei din poliţie, servicii şi armată, la cele 85% se adaugă un spor, în funcţie de vechime, fără a depăşi 102% din baza de calcul. La acest procentaj pot ajunge numai unii care au o vechime în muncă de 20 de ani, fără sporuri. Şi atunci cum se poate vorbi în presa scrisă şi la televiziuni despre pensii de 130% din baza de calcul?

Sunt comentatori care nu cunosc legile. Se face o propagandă deşănţată împotriva acestor instituţii. Majoritatea pensionarilor analizaţi primesc pensii modeste. Pensiile peste 7-8.000 lei sunt excepţii şi provin din funcţiile mari pe care le-au avut. Câteva cazuri de foşti secretari de stat, pensionaţi şi reîncadraţi nu reprezintă o regulă generală, este, poate, un abuz moral, dar marea masă a pensionarilor din domeniile analizate nu merită tratamentul la care sunt supuşi. Aceste instituţii ale statului, din care fac parte şi pensionarii, reprezintă osatura principală a siguranţei naţionale.

Deci mecanismul pensiilor suplimentare este un neadevăr. Nu sunt avocatul militarilor, dar prezenţa lor şi moralul lor îmi dau siguranţă.

2. Da. Nu se încalcă nicio lege. Demoralizarea la care au fost supuşi trebuie să-i facă să se gândească bine dacă mai merită să stea în sistem.

Degringoladă. Clauze speciale de pensionare introduse în statut - Dan

Mai întâi, cred că se cuvine o precizare: pensiile militare nu sunt „speciale“, ci pensii de serviciu sau pensii de stat – baza de calcul de plecare era 58%, 60%, 62%, în funcţie de grupa de muncă; s-a aliniat apoi la 65% pentru toată lumea: şi pentru „atişti“, şi pentru „pifani“, şi pentru „submarinisti“, şi pentru „supersonisti“, cu toţii la egalitate! Este corect că, de-a lungul vremii, fiecare „breaslă“ şi-a dorit să iasă de sub incidenţa unui sistem corect de pensionare, cel bazat pe contributivitate, şi atunci au încercat paralelisme, au creat ceea ce s-a materializat sub noţiunea de „pensii speciale“, insinuându-se, încet, dar sigur, în sistem magistraţii, pentru care, din motive lesne de înţeles, s-a creat o nouă abordare (baza de calcul de plecare 80% din ultimul salariu), cu timpul, şi grefierii s-au trezit speciali, apoi au venit cei de la „externe“, „aviatorii civili“ şi, cu voia dumneavoastră, lista continuă; în esenţă, nimeni n-a mai vrut să păstreze regula, fiecare a vrut să fie „special“. Şi s-a creat brambureala; Boc a încercat să „alinieze“ planetele, dar a amestecat ulei cu apă, adică a introdus în zona contributivităţii şi pensiile militare care nu aveau la bază contributivitatea; schema însă a pus o neprevăzută presiune pe sistemul public de pensii, care a acumulat un deficit consistent, pentru că, degrevând bugetul de stat de obligaţia asigurării resurselor pentru plata pensiilor militare, a împovărat sistemul public de pensii cu toată degringolada în care l-a băgat. Acum se încearcă o altă degringoladă, că aşa suntem obişnuiţi noi, să reglăm, să ajustăm mereu câte ceva care merge. O lege a pensiilor trebuie să fie stabilă, să asigure predictibilitate; când intru în serviciu la 23 de ani trebuie să ştiu ce-mi rezervă viitorul, să am în faţă o traiectorie, nu numai profesională, ci şi post-profesională, adică ce-mi rezervă pensionarea, după ce regulă ajung acolo.

Schema cu salariul de merit, în esenţă, n-ar trebui să existe: pentru merite punctuale pot fi acordate prime. Ideea, la origine, a fost generoasă, doar că a degenerat: „Urmează să ieşi la pensie, suntem băieţi buni, îţi dăm în ultimul an sau în ultimele 6 luni un supliment de 15% salariu de merit şi asta se pune la pensie“, sau şefii îl acordă tot unor şefi, că, de, ei sunt merituoşii!

1. O logică elementară ne determină să calculăm că o pensie în cuantum brut egală cu un salariu brut devine în net, ea, pensia, mai mare decât salariul net (la asta se ajunge după mai multe contribuţii şi impozite extrase din salariul brut, în timp ce din pensia brută se extrage doar impozitul), astfel ajungându-se la soluţia unei pensii nete mai mari decât salariul net. Este drept că, înainte de Revoluţie şi încă o perioadă după, a existat o „contribuţie pentru pensia suplimentară, de 2, 3, 5 şi nu mai ştiu câte procente; aceasta, singură, luată în calcul potrivit ideii originare, ar putea justifica acel spor decurs din acea contribuţie, peste valoarea pensiei nete rezultate din calculul potrivit legii. Prevederi privind pensionarea şi pensiile unor categorii de salariaţi au fost insinuate în legi organice numite „Statut al personalului...“, create şi adoptate nu de dragul statuării, ci tocmai pentru a introduce clauzele „speciale“ de pensionare (astea sunt chiar mai voluminoase decât restul, acel rest reprezentând în fapt doar ingredientele, justificarea „pensiilor speciale“).

2. Problema care se pune este că legea are efecte doar pentru viitor, astfel încât ce este rămâne şi nici nu cred că avalanşa de „situaţii particulare“, „excepţii“, ar trebui să generalizeze nişte măsuri care să dezavantajeze o cvasitotală majoritate. Să nu facem mai mult rău!

Generalilor de carton nu le trebuie pensie specială - Luminiţa Moroşanu, profesor

Consider că pensiile speciale trebuie eliminate în totalitate. Fiecare cetăţean al României să primească pensie în funcţie de contribuţia la sistemul de pensii. Dacă doresc pensie mai mare, să contribuie separat, ca toţi muritorii din ţara asta, la Pilonul II sau III. Un supliment ar merita doar militarii care au participat la operaţiuni în teatrele de război. Ei şi-au riscat viaţa cu adevărat. Generalii de „carton“, consilierii inutili, trântorii de prin birouri, parlamentarii, diplomaţii, chiar magistraţii, nu au pentru ce să primească pensie specială. O lege strâmbă, discriminatorie, care încalcă Constituţia şi drepturile omului! La câte ONG-uri (inutile) are ţara asta, nu se găseşte unul folositor, care să reclame la CEDO această nedreptate făcută cetăţenilor oneşti care muncesc 40-50 de ani pentru o pensie de mizerie, care plătesc impozite la stat pentru finanţarea unor privilegiaţi!

Clasă privilegiată - Valeriu Tudor

Pentru amândouă întrebările am un singur răspuns: să nu uite cei care trebuie să rezolve această problemă că beneficiarii acestor pensii sunt acei oameni care în tinereţea lor au ales de bunăvoie să facă parte din structura de opresiune a lui Ceauşescu, că au fost o clasă privilegiată, că au trăit mereu mai bine decât restul populaţiei şi, după cât se ştie, slavă Domnului, s-au ascuns ca potârnichile atunci când ar fi fost de datoria lor să-l apere pe „conducătorul iubit“. Nu cred că este nevoie să comentez mai mult.

Securizarea pensiilor privilegiaţilor - Wolf Edmond

În condiţiile în care funcţiile babane din sistemele de forţă ies până în 15 septembrie la o pensie astronomică, mult mai mare decât salariul, se face o mare nedreptate, chiar dacă din 2018 creşterea pensiei va ţine seama doar de rata inflaţiei. Practic, se securizează veniturile unor privilegiaţi ai sistemului, în timp ce alţi militari ieşiţi la pensie în urmă cu 7-8 ani ca urmare a reducerilor de efective rămân cu o mizerie de pensie, deşi au aceeaşi vechime cu cei care ies acum. Pensiile militare au un alt mod de calculare, diferit de principiul contributivităţii, peste tot în lume. Este absolut la fel, pentru că privaţiunile serviciului militar sunt aceleaşi şi în România şi în SUA, atât pe timp de pace, cât şi pe timp de război. De fapt, PSD ne aruncă praf în ochi, când, de fapt, urmăreşte să scape de nişte persoane din sistemele militare ostile lui şi, practic, îi cumpără pe banii contribuabililor. Nu pensiile mari ale militarilor sunt un motiv de indignare, ci faptul că un medic, un profesor sau un asistent medical pensionaţi după 40 de ani de muncă într-un sistem maltratat de guvernul şi politicienii României primesc un venit de cel mult 2.000 lei pe lună (caz fericit), de care se mai bucură 2-3 ani, până decedează.

Ronin

Am eu o întrebare pentru vitejii ăştia (Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea şi vinovatul de serviciu PM): de ce nu aţi corectat şi pensiile magistraţilor? Vă este frică, nu-i aşa?

Eleonor Şparlea

Sunt de acord cu pensii militare de stat numai pentru cadrele militare! Au într-adevăr privaţiuni şi viaţă plină de greutăţi! Nu văd de ce trebuie să aibă ceilalţi pensii speciale!

Anghel

Rase: toate pensiile speciale, sporurile, indemnizaţiile, bonificaţiile, rămas doar un salariu decent pentru importanţa fiecarei activităţi şi calcularea pensiei în baza contributivităţii fiecărui individ. Pensionarea la aceeaşi vârstă pentru toată lumea.

Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
3761
 | 3
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
askmenoquestions
+1
Singurele categorii profesionale care merita pensii de serviciu sunt militarii care au luptat in teatrele de operatiuni si pilotii (civili si militari), fiindca numai acestia isi exercita profesiunea CU RISCUL VIETII SI AL SANATATII.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
gogu
+1
Din cele mai multe comentarii reiese faptul ca aceste pensii speciale ar trebui sa dispara,insa nu pot disparea atita timp cit niste epave de magistrati comunisti si corupti din CCR-UL lui Basescu si cel actual nu vor disparea . Sa ne aducem cum magistatii si-au impus propriile reguli legat de salarizare si pensionare total in afara regulilor democretice a legii cu o discriminare fatarnica fata de celelalte categorii de salariati si pensionari. Au venit acesti bosorogi din CCR si au intarit aceste reguli nerusinate cu reflectie si pentru interesele lor. Parlamentarii folosind aceste hotariri interesate si idioate ale CCR ca scuza,au hotarit ca e momentul sa fixeze si pentru ei acele drepturi sperciale. Nu s-au opri aici si au aprobat salarii si pensii speciale pentru toate institutiile de forta care Ii ajuta sa ajunga si sa se mentina la putere, uitind de mare masa a salariatilor ,a pensionarilor cotizanti (sa va fie rusine) Aceste lucruri nuse pot indrepta decit pornind de la justitie ,stabilinduse salarii dupa munca,taindu-se pensiile speciale ale magistratilor si stabilindu-se pensii dupa cotributie si asta pentru ca de aici apornit toata avalansa pensiilor speciale. O sa spuna multi ca se v-a ajunge iar la bosorogii comunisti din CCR ,este adevarat insa noi oamenii de rind ar trebui sa cerem parlamentarilor sa i-a atitudine fata de aceste hotariri incorecte si discriminatorii ale acestora si sa iesim in strada daca este nevoie chiar in fata la CCR intr-un numar cit mai mare
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
PENSII SPECIALE=TAXA DE PROTECTIE
+7
PENSII SPECIALE=TAXA DE PROTECTIE intr-o tara devalizata. Vom ajunge in situatia GRECIEI. Cei care au propus o astfel de lege si au votat-o in parlament trebuie sa raspunda in fata justitiei. Care justitie ? Taxa de protectie este O PROBLEMA DE SIGURANTA NATIONALA. Legea care a permis existenta unor astfel de pensii este ANTINATIONALA. Cei care au votat o astfel de lege azi se mira ca au votat-0, ceea ce inseamna ca posesorii de legi speciale din parlament sunt platiti sa voteze .De cele mai multe ori ei nu stiu ce voteaza dar, voteaza pentru ca cei cativa oameni care controleaza partidul impun votul altfel ii asteapta excluderea. PENSII LE SPECIALE reprezinta un atentat la SIGURANTA NATIONALA. Daca intr-o buna zi ROMANIA va intra in incapacitate de plata vinovati sant cei care au acceptat astfel de pensii speciale. Corect este sa sa stabilesti salarii corespunzatoare importantei muncii sociale dar, PENSIILE SPECIALE sunt O JICNIRE LA ADRESA POPORULUI ROMAN altul decat POTENTATII ZILELOR NOASTRE, cei mai multi dintre ei deruland prin intermediari afaceri oneroase . Pentru unii dintre ei PENSIA SPECIALA reprezinta BANI DE TIGARI pentru ca o amanta costa mult mai mult.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Marinescu
+2
Ca peste tot in economia tarii, in toate sectoarele de activitate si in sectorul pensiilor s-a constituit mafia profitoare in dauna bugetului de stat si a milioanelor de pensionari simpli. Este vorba, in primul rand, de magistrati. Fara niciun fel de bun simt si-au construit sistemul lor si sfideaza tot poporul roman. Evident, sunt categorii de salariati care datorita specificului muncii sunt indreptatiti la stabilirea pensiilor dupa alte criterii decat cel al contributivitatii. Dar legiuitorul trebuie sa stabileasca niste reguli si principii care sa nu permita sfidarea bunului simt. In primul rand trebuie stabilita o limita maxima a acestor pensii, limita care sa le incadreze in sistemul general. De exemplu sa nu depaseasca nivelul celei mai mari pensii stabilita dupa sistemul contributivitatii. S-au o limita maxima care sa nu depasasca 60 - 70% din salaariul presedintelui tarii sau al primministrului. Ar trebui ca urgent sa se adopte aceasta lege si in regula stabilita trebuie sa se incadreze si pensiile in plata.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Justiţie oablă! @ Marinescu
+3
Făceaţi referire la magistraţi că sunt primii la care se ignoră principiul contributivităţii. Tocmai ei , da, tocmai ei, care au împărţit ''dreptatea'' se îmbuibă cu pensii, de parcă ar fi ţinut ţara pe umeri şi s-ar fi sleit de puteri. Toţi ceilalţi, medici, ingineri, matematicieni, chimişti, fizicieni, filologi, etc., etc. ar fi huzurit sau munca lor a fost insignifiantă. Dacă ar avea cu adevărat simţul dreptăţii, ar trebui să fie primii care să renunţe la pensiile nesimţite şi să dea un exemplu pentru instituirea principiului corect şi drept al contributivităţii pentru toate categoriile de pensionari. Sunt pesimist, evident, că s-ar întâmpla o astfel de minune.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
jafinbuget @ Marinescu
+2
de acord, cu exceptia propozitiei: "evident, sunt categorii de salariati care datorita specificului muncii..." dece? cand te-ai pensionat s-au terminat pericolele, stresul. daca esti aviator, magistrat, politist, etc,activitatea trebuie renumerata corespunzator ATUNCI, nu dupa pensionare.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Nastratin
+7
Ce pensii speciale ? Trebuie plecat de la salarii ! Cineva trebuie sa motiveze CLAR de ce un ofiter , indiferent de care , trebuie sa aiba salariul de 2 -3 ori mai mare decata al unul inginer , doctor , economist , arhitect , profesor , .... ! Sau invers , de ce un inginer , doctor , economist , arhitect , profesor , ...., NU MERITA salariul unui ofiter ! Sa spuna CLAR , uite d'aia , si cu asta basta ! Sa stim ce avem de facut ! Sa ramana astia in Romania cu ofiterii ! Ne tot aburesc cu vicisitudinile vietii de militar ! Care vicisitudini ? Parca nu stie tot romanul ce viata ,, grea '' au toti astia in uniforma ! Ca stau la coada la scolile de ofiteri ca la coada la bilete la meciuri la care ar juca Maradona ! Ca in nu stiu ce situatie ipotetica , ne vor apara ei de dusmani ! Vorbe ! Tot civilul va fi chemat sa ,, moara pentru tara '' ! Ce , nu s-a mai vazut ? Am cunostinte cu copii ofiteri . Si i-am intrebat daca nu le e teama de situatia in care ne aflam , tensionarea relatiilor cu Rusia , ... ! Mi-au spus ca atmosfera in armata este foarte relaxata : n-avem noi treaba , ne vor apara americanii ! Servicii secrete , politie - parca nici nu exista ! Toti infractorii dispar din tara si nimeni nu e tras la raspundere ! Si atunci care sunt ,, vicisitudinile '' vietii in uniforma , pentru care sunt pretinse salariile si pensiile astea ? Poate , asa cum scria intr-un articol de acum cateva zile ca politistul este ,, silit '' sa manance la locul de munca !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
maleficent @ Nastratin
+3
Problema e ca tocmai americanii nu ne vor apara.Doar nu sunt nebuni sa riste un razboi cu o superputere pt. o tara in care nici nu au cine stie ce interese economice.Opinia publica americana le va fi impotriva.Eu zic sa fim noi mai diplomati, sa nu-i injuram pe rusi (chiar daca nu ne plac neaparat rusii), doar pt. ca presupunem ca asta le face placere la americani.Americanii si vesticii , in general, nu-si urmaresc decat propriile interese (scutul de la Deveselu poate fi relocat, la nevoie), iar NATO nu reprezinta o garantie irefutabila.Pana la urma, esteo alianta de state cu interese ce pot deveni la un moment dat divergente.A miza ca ne apara americanii este pura utopie.Mai depinde si de adversar.Cand e vb. de superputerea rusa, nu-i vad pe occidentali si nici pe americani sa se inghesuie prea tare.Cel mult, vor impune sanctiuni economice ca intotdeauna si care se vor dovedi ineficiente, tot ca intotdeauna.Asta e politica Vestului, inca din perioada interbelica. Ca sa fim aparati cu certitudine, ar trebui sa renuntam la independenta si sa devenim al 52-lea stat american.Fiind parte a Americii, America ne va apara si nici rusii sau prietenii lor care ne sunt vecini, cam pe toate granitele, n-ar mai indrazni sa ne atace. Altfel, nu ne va fi deloc bine!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ Nastratin
0
@Maleficent : Te-a bagat cineva in vorba ? E vorba de pensii speciale si de cei care profita de ele , nu de propaganda ruseasca imputita ! Ai sarit repede cu USA , NATO , Deveselu , ma-ta Rusia , prietenii ma-tii , si ce bine e sa facem ce zice nen'tu Putin ..... !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
George
+4
Toata lumea pe baza constributivitatii la care sa se adauge un spor pentru conditiile speciale, nu poti sa pui din armata unul care a fost la transmisiuni, in mediu cu radiatii, pe acelasi nivel cu cel care numara izmene sau repara geamurile, la securitate, la fel, nu poti sa pui pe acelasi nivel unul care sta toata ziua cu casca pe urechi la acelasi nivel cu cel de paza la poarta, la judecatori la fel, unul care judeca 100 de dosare si unul care judeca doua, cu procurorii la fel, unul care studiaza 50 de dosare si altul care a facut 5 dosare. Sa facem o pensie de baza, la care sa se adauge aceste sporuri, un plafon maxim pentru toata lumea, ca la pensie nu mai munceste nimeni, de ce sa ia un sef triplu fata de un subordonat, ca nici seful ala nu putea face nimic fara subaltern, scoase sporurile aberante gen spor de radiatii la angajatii primariilor, scoase de la pensiile speciale primarii, consilierii, parlamentarii, secretarii si restul indivizilor plimbatori de hartii. Nu se poate ca toata bugetarimea sa primesca pensii speciale iar cei care muncesc la privat pana la 65 ani sa iasa pe baza contributivitatii, e discriminare pe fata. Cat despre varianta ca celor care au iesit acum la pensie si nu i se poate scadea, o consider o aberatie din prisma faptului ca aceste venituri au fost obtinute in baza interpretarii abuzive a legilor, deci pot fi toate recalculate in sus sau in jos, inca nu am inteles ce a facut asa deosebit acel procuror de are 36.000 lei pensie, nu a contribuit el cu tot neamul lui ca sa aduca asemenea venituri la bugetul pensiilor, asa ca de ce sa fie platit din taxele si impozitele noastre o suma imensa doar pentru ca legea este proasta? Ma mir ca artizanii pensiilor speciale, Ponta si Oprea nu mai zic nimic.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Gheo @ George
+1
Da , domnule , e corect , dar pana la un punct : cat timp lucreaza intr-un mediu nociv , de stres mare , sa castige pe masura muncii efectuate .Sporuri sa fie , daca e cazul , numai in activitate , nu la pensie ; cand a iesit la pensie si s-a terminat si cu efortul si cu stresul , sa aiba o pensie la nivelul pregatirii ( studii superioare , necalificat , etc. ) sau al contributivitatii , nu asa , un fost plutonier , o pensie mai mare decat un doctor sau un inginer !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Furtul, fără prescripţie!
+13
Principiul care face într-adevăr dreptate este cel al CONTRIBUTIVITĂŢII. Cei care au avut salarii mari, conform acestui principiu, vor avea, pe măsură, şi pensii mai mari. Dar, doar atât! Nu e drept să mai primească în plus peste ce le revine de drept. Asta este o MITĂ LEGALIZATĂ, acordată de guvernanţi vremelnici interesaţi . Consider că legile nedrepte trebuie abrogate RETROACTIV. Furtul nu trebuie să aibă prescripţie!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Nicu Cohen @ Furtul, fără prescripţie!
+5
"Furtul " trebuie specificat in ce consta ! Consta in furt de gaini ,lemne de foc , porumb de pe camp ? Nu , consta in Privatizarea Frauduloasa A Bancii Nationale a Romaniei ,i-au dat-o cadou unchiului Rothschild , Delapidarea Averii Poporului de catre Stabilimentul Politic care a uzurpat puterea in decembrie 1989 , consta in Subminarea Existentei Natiunii , in Sabotarea Statului si a Economiei Nationale si Crima Istorica cea mai mare este cea comisa de Traian Basescu Cedarea Frauduloasa a Suveranitatii Nationale ..Pentru crimele acestea orice pedeapsa e prea mica in comparatie cu raul produs tarii si natiunii .
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+5
Sa facem o lege unica, dar mai bine sa se abroge Legea Anastase, data de Hunta basescu, ai carui membri, acum il PNL, vor sa se intoarca sub COMANDA FIULUI de SECURIST din TARGU SECUIESC , Imbre Ludovic, intre anii 1947-1956, exact anii TERORII BOLSEVICE. Da, de 29 de ani, ne spuneti doar de Ceausescu, dar ELITA Romaniei, au ras-o NKVD-istii , nu CEAUSESCU. Acum, se vor simti bine, toti impreuna, FII, NEPOTII, acelor tirani, care m-ai si fac de 29 de ani pe LIBERALII: adica ; VASS, TURCAN, GDS, 22, apoi OPEN ONG-urile, care sant neguvernamentale, dar ne dicteaza guvernarea de 29 de ani. Au inlocuit Dictatura Proletariatului, cu DICTATURA FINANCIAR-SPECULATIVA., cu sprijinul si colaborarea PRESEI.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
X-man
+9
Ce se intimpla in Ro cu pensile este grozav , ca sa nu spun jenant , vai de noi cu tot cu specialii nostrii ! O sa traim momentul nefericit cind o sa explodeze sistemul de pensii !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Godacqul pt Un abuz moral - George
+5
De ce induci in eroare cetatenii? Esti cumva beneficiar direct, sau macar indirect, adica ai rude in sistem? Spui ca "Majoritatea pensionarilor analizaţi primesc pensii modeste. Pensiile peste 7-8.000 lei sunt excepţii şi provin din funcţiile mari pe care le-au avut" Adica functia de sef de post politie in comuna, sau adjunc sef post, sunt functii mari in sistem? Daca nu, de ce sunt pensionati la cerere la 48 - 50 de ani si iau net cel putin 1000 de euro / 4500 de lei? Sau nu e adevarat? Poate ca nu, suma fiind mai mare? Oare la servicii si justitie lucrurile nu stau si mai bine?
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 23 minute