Peste 70.000 de români vor ieşi în stradă să protesteze faţă de ACTA

O manifestaţie de amploare la nivel european va avea loc sâmbătă, conform Antena 3. Zeci de mii de oameni vor protesta faţă de acordul privind pirateria pe internet, ACTA, semnat de ţările europene la finalul lunii ianuarie. Manifestanţii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare şi urmează să protesteze sâmbătă, 11 februarie, în marile oraşe europene (vezi aici harta protestelor).

Peste 30.000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestaţii în Germania, iar în România au promis să participe 30.000 numai în Bucureşti, iar în Cluj aproape 25.000 de persoane.

În România, vor mai fi organizate demonstraţii în: Alba-Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Craova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Olteniţa, Oradea, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Timişoara, Buzău, Caracal, Hundedoara şi Târgu-Mures. Mai multe detalii aici. 

Manifestaţiile vor avea loc în toată lumea, în Franţa sunt aşteptate proteste în 45 de oraşe, în Germania vor participa 23 de oraşe, în Austria, cinci, şi zeci de alte localităţi din ţările europene.

Semnat de 22 de state membre UE, ACTA nu va putea să intre în vigoare fără acordul Parlamentului European. Obiectivul acordului, încheiat între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia este, conform PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Documentul, intitulat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), este un tratat internaţional care propune o serie de standarde internaţionale pentru protejarea proprietăţii intelectuale şi combaterea pirateriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.