Petre Roman, acuzații la adresa lui Băsescu

Deputatul PNL Petre Roman se arată surprins de anumite afirmații privind documente personale ale președintelui Băsescu, motiv de a rememora propria experiență legată de plecarea din Partidul Democrat.

Astfel, Petre Roman spune că Băsescu nu l-a lăsat să-și recupereze documentele personale atunci când acesta a ajuns președinte al PD.

„Am fost surprins când am văzut că domnul Traian Băsescu reclama la Partidul Democrat faptul că n-ar fi putut să-și recupereze nu știu ce hârtii. De ce? Pentru că atunci când a ajuns dumnealui președinte, în competiție cu mine, atunci eu, cu totul și deplin încrezător în fair play, în corectitudine, am dorit să-mi recuperez eu (documentele – n-r.). Erau documente personale, discursurile mele, corespondența mea personală, programele politice la care am lucrat personal și arhiva legată de Petre Roman — Partidul Democrat”, a spus Roman.

În posesia acelor documente nu a ajuns nici astăzi, a mai spus Petre Roman.
„Nu am putut recupera nicio hârtie, mi-a refuzat dumnealui fără să aibă decența măcar să-mi răspundă la un telefon, să-mi dea o explicație. N-am putut să recuperez absolut nimic. Poate că acum, când PD se întoarce și la mine, poate că acum, în fine, recuperez arhiva mea personală. (…) Momentul care mi-a atras atenția mie a fost acesta când a reclamat că nu știu ce documente nu i-au parvenit. Până la urmă înțeleg că i-au parvenit. Totuși, e o vorbă: ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, a afirmat Roman.

Președintele Traian Băsescu a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, la o reuniune a PMP, că și-a mutat arhiva personală din sediul PDL.
„Până ieri am avut arhiva personală de la minister (Ministerul Transporturilor — n.r.) și Primărie în Modrogan 1. Fiindu-mi teamă că în biroul în care stătea arhiva o să vină Crin Antonescu, m-am văzut nevoit să o iau. Aflând concesiile uriașe și modul în care PDL a fost pus pe tavă, am hotărât să o iau și o să o mut la PMP, să mă găzduiți acolo”, a declarat Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.