Petrică Popa, actor al Teatrului Nottara, a murit

Petrică Popa, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti, a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani, şi va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu, anunţă instituţia de spectacole.

Trupul neînsufleţit al actorului Petrică Popa va fi depus duminică, la ora 11.00, în foaierul Teatrului Nottara, unde va avea loc şi slujba de înmormântare, la ora 13.00.

Petrică Popa a fost actor al Teatrului Nottara peste cincizeci de ani.

În 1949, a fost angajat la Teatrul de Stat din Turda, unde a colaborat cu regizori importanţi ai acelei perioade, Val Mugur şi Ion Olteanu. Ion Şahighian, mentor al mai multor generaţii de artişti, director la Teatrul Armatei, în prezent Teatrul Nottara, l-a descoperit şi l-a adus la Bucureşti, în 1954.

Petrică Popa a fost un actor pe care talentul său nativ şi profilul Teatrului Nottara l-au predestinat comediei de mare succes. A fost aplaudat în spectacole longevive precum: „Băieţii veseli”, „Adio, Charlie”, „Idioata”. A cântat şi a dansat în musicalurile „Lady X”, „Cuibul”, „Sus pe acoperiş, în sac” şi „Miresele căpitanului”. Numeroasele apariţii în emisiuni de divertisment, la teatrul de televiziune şi la cel radiofonic, întregesc o carieră impresionantă.

Actorul Petrică Popa a fost onorat cu distincţii importante: premiul pentru interpretare la Festivalul tinerilor actori din teatrele dramatice (1957), premiul pentru interpretare la Gala Teatrului Istoric (1986), premiul pentru cel mai bun spectacol al anului (1987), pentru „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia lui Dan Micu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.