Plenul Senatului dezbate moțiunea simplă pe Sănătate

Plenul Senatului dezbate moțiunea simplă introdusă de PNL „SOS: Sănătatea în România lui Ponta respiră artificial! Românii mor cu zile”.

Semnatarii documentului cer demisia ministrului Nicolae Bănicioiu. Senatorul PNL Ion Luchian, președintele Comisiei de sănătate, este cel care a citit moțiunea în plen.

În sală sunt prezenţi 125 de senatori, dintr-un total de 167.

„Considerăm îndreptățită solicitarea demisiei ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și desemnarea unei alte persoane care să-și asume gestionarea eficientă și responsabilă a sectorului de sănătate”, arată liberalii în textul moțiunii, care susţin că există „grave” probleme în sistem sanitar. Printre acestea, subfinanțarea Sănătății, deficitul de materiale sanitare, lipsa medicamentelor, număr mare de medici și asistente medicale care pleacă din ţară pentru a profesa în străinătate, dar şi situația Institutului „Cantacuzino”, care, spun liberalii, a fost prost gestionată.

Prin moțiune, liberalii solicită alocarea unor sume suplimentare, prin rectificare bugetară. În contextul alocării a 4% din PIB, arată PNL, nu se poate vorbi despre reformarea sistemului de sănătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.