Ponta îl propune pe Rus la Transporturi

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că-l va propune pe Ioan Rus pentru a prelua Ministerul Transporturilor după demisia lui Dan Șova.

Eu am fost mulţumit de activitatea lui Şova ca ministru, însă, în urma unei discuţii pe care am avut-o, vrea să se implice mult mai mult în partea de comunicare politică, de campanie electorală. Va fi purtătorul de cuvânt al PSD, imediat după prima şedinţă a conducerii, şi după noiembrie cu siguranţă poate să revină ca membru al Cabinetului. Îl voi propune pe Ioan Rus ministru al Transporturilor”, a declarat premierul.

Ponta a susţinut că pe Rus îl recomandă două lucruri: „În primul rând, experienţa profesională şi politică şi, în al doilea rând, vreau să dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, că Transilvania şi Ardealul trebuie să primească şi prin persoana ministrului asigurarea că toate proiectele de infrastructură pe care le-am început vor fi duse la bun sfârşit”, şi-a justificat Ponta alegerea.

Ioan Rus a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase în perioada 2000-2004, ocupând acelaşi post şi în primul Guvern Ponta. Rus a demisionat însă la scurt timp, în august 2012, pe fondul scandalului provocat de listele electorale utilizate la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Dan Şova a anunţat marţi că se retrage din Guvern, invocând apropierea alegerilor prezidenţiale. Şova a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Transporturilor după aproape patru luni de mandat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.