Ponta, în SUA

Premierul Victor Ponta se va afla în Statele Unite ale Americii, în perioada 23-25 septembrie, cu ocazia celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prilej cu care se va întâlni și cu directori ai companiilor americane din domeniul petrolului și gazelor naturale, dar și cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Guvernul a anunțat, într-un comunicat, că Ponta va susţine discursul naţional, în cadrul reuniunii plenare din 25 septembrie şi va avea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU.

„La New York, Prim-ministrul va lua totodată parte la o serie de evenimente organizate sub egida Președintelui SUA și de către lideri ai instituțiilor europene. Totodată, Prim-ministrul va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanți ai comunității românești din SUA. Vizita în SUA va continua la Houston, unde, în data de 26 septembrie 2014, Victor Ponta va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton și Exxon Mobile, precum și cu alți reprezentanți ai companiilor americane din domeniul petrol și gaze naturale. Tot în data de 26 septembrie 2014, Prim-ministrul va participa la evenimentul:„România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”, găzduit de World Affaires Council din Houston, și va vizita centrul tehnologic al Exxon Mobile. În cursul întâlnirilor, Prim-ministrul Victor Ponta va prezenta oportunitățile de investiții în sectorul energetic din România. De asemenea, va promova capabilitățile companiilor românești din sectorul energetic ca furnizoare de servicii și expertiză locală în proiectele din România, precum și în alte regiuni. La întrevederile de la Houston, Prim-ministrul va fi însoțit de ministrul de finanțe și de ministrul delegat pentru energie”, se mai precizează în comunicatul Executivului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.