Ponta: Nu am cum să rămân în funcţie dacă…

Dacă se va face un dosar în care se va începe urmărirea penală față de el, spune Victor Ponta, nu are cum să rămână în funcție, a declarat premierul, duminică, la Antena 3.

Ponta şi-a expriamt însă speranța afirmând ca în 2015 guvernele să nu se schimbe cu „mijloace judiciare”.

„Dacă se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcția de prim-ministru, să stau în fiecare dimineață să dau explicații cum e cu dosarul. Dar eu sper că în 2015 nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla”, a spus Ponta.

Ponta a anunțat că va propune în Consiliul Național al PSD modificări statutare care să vizeze atitudinea faţă membri ai Guvernului sau lideri naționali și locali ai partidului cercetaţi penal. Unele decizii care se vor lua vor fi „dureroase, dar absolut necesare”, a avertizat premierul.

„Mai direct, eu voi propune — dacă am sprijinul necesar, dacă nu, nu am cum să trec aceste propuneri — ca toți liderii naționali și locali care se află în diverse faze ale unor cercetări penale să aibă statutar, automat, o anumită responsabilitate politică. Adică, se cere începerea urmării penale împotriva mea sau a unui ministru, nu mai pot să mai fiu sau nu mai poate să mai fie în Guvern. Ești trimis în judecată, nu mai poți să ocupi o altă funcție (…). Adică niște lucruri trecute în statut, automate, care nu înseamnă în niciun caz că dacă s-a început urmărirea penală înseamnă că ești și vinovat (…) dar (…) vrem să dea PSD acest semnal foarte clar că are o atitudine tranșantă în asemenea situații”, a explicat Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.