Pop: Noua lege a dialogului social ar putea intra în vigoare la finalul lunii octombrie

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat că noua lege a dialogului social ar putea intra în vigoare la finalul lunii octombrie, fiind aşteptate propunerile sindicatelor şi patronatelor, relatează Agerpres.

Liviu Pop a explicat, joi, în cadrul şedinţei Comitetului de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului Satu Mare, că niciun dialog social nu poate funcţiona după actuala lege, fiind făcute deja demersuri pentru schimbarea acesteia. Conform ministrului, niciun contract de muncă nu a fost încheiat în România conform acestei legi.

„În România dialogul social nu poate să funcţioneze cu o asemenea lege. Am încercat să punem pe tapet lucrurile. Orice modificare trebuie făcută în concordanţă cu sindicatele şi patronatele. Până în 5 septembrie aşteptăm draftul final, să-l înaintăm parlamentului. La finalul lunii octombrie ar trebui să avem o lege a dialogului social”, a spus Liviu Pop.

Ministrul delegat a mai precizat că s-au întâmpinat unele greutăţi din cauza faptului că „mişcarea patronală din România este ruptă în două”.

Potrivit acestuia, modificările trebuie agreate şi de reprezentanţii Băncii Mondiale, a Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.