Povestea unei românce moarte în Italia

O vasluiancă în vârstă de 47 de ani, Steluţa Novac, se numără printre victimele cutremurului devastator din Italia.

Rusanda, sora Steluţei Novac, a declarat corespondentului Mediafax că a fost anunţată, joi seara, de un reprezentant al Consulatului României la Roma că aceasta a fost găsită sub dărâmături, în pat, cu actul de identitate în mână.

Femeia locuia de opt ani în Amatrice, unde grijă de o rudă a patronului Hotelului Roma, din localitate. În această vară, a fost acasă, în vizită la părinţi, după patru ani de absenţă. Femeia nu era căsătorită şi nici nu avea copii.

“A fost în concediu, acasă, după patru ani. A mers să îngrijească mormintele celor dragi, din cimitir, era foarte bucuroasă că a reuşit să-şi vadă părinţii. Nu pot să cred că am primit această veste teribilă. Suntem devastaţi”, a declarat, vineri, pentru agenția citată, sora femeii decedate în cutremurul din Italia.

Părinţii Steluţei Novac, femeia de 47 de ani din comuna vasluiană Zorleni, care murit sub dărâmături, în cutremurul de miercuri dimineaţă, din Italia, au aflat de la radio de decesul fiicei lor, înainte ca cineva să-i anunţe.

Diana Nacu, nepoata victimei, a declarat corespondetului Mediafax, că familia plănuia să le spună bătrânilor despre tragedie, în prezenţa unui medic, însă n-a mai apucat.

“Voiam, mai întâi, să chemăm un medic, să le dea ceva calmante şi, apoi, să le spunem. Dar au aflat de la radio, acum, şi sunt disperaţi, urlă efectiv, nu ştim ce să le facem. Au şi zis că dacă fata lor e moartă, mor şi ei, să le facem şi lor siciriu. Ea de patru ani n-a mai fost acasă, acum a venit, în vara asta, şi-a văzut părinţii, s-a ocupat de morminte, ca şi când ar fi avut o premoniţie. Parcă ştia că ceva rău o să se întâmple. Noi suntem disperaţi”, a declarat, printre lacrimi, Diana Nacu.

În urma cutremurului din Italia, șase români au murit, în vreme ce alți 17 sunt dați dispăruți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.