×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 27 februarie 2017, 22:21
EUR (€)
+0.0039 ↗
4.4654 RON
USD ($)
-0.0016 ↘
4.0203 RON
• • •
În ziarul Cotidianul de luni dimineața, la toate chioșcurile și benzinăriile
Prea mult, domnule Liiceanu!

„Ceea ce par să nu-nțeleagă Dragnea și oamenii lui e că societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care, în curând, nu puțini vor fi dispuși să moară în picioare. Sfidarea acestor indivizi, care continuă, beți de cinism, să se pună, ca borfași, unii pe alții pe liste, în guvern, în parlament și-n toate funcțiile bănoase ale țării, readuce în starea de spirit a unei părți a populației acel grad de exasperare care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piața Universității: «Vom muri și vom fi liberi!»“.

Iată cum se încheie strigătul său de încrîncenat: „De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin stațiile Năstase și Ponta, istoria noastră postcomunistă a desenat axa Răului. Au făcut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Și care animal prădător se bagă de bunăvoie în cușcă? Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm. Pe mâine“.

Toată trupa de comando a lui Traian Băsescu trăiește în regim de alarmă. De la Mircea Cărtărescu și Gabriel Liiceanu la Andreea Pora și Moise Guran, toți au trecut de partea lui Klaus Iohannis și au devenit dușmani de moarte ai alianței PSD – ALDE. Pe aceiași i-am regăsit ca promotori ai demonstrației de duminică. De cîteva săptămîni – și pe fondul unui PNL prăbușit în mediocritate –, vocile vechii societăți civile au luat locul opoziției. Ele dau tonul în campania contra PSD – ALDE. Sunt cam aceleași voci care au făcut parte din faimoasa echipă a băsiștilor. Doar Mircea Mihăieș nu pare a se fi trezit și nici H.R. Patapievici nu și-a găsit locul de unde să combată. Cu mici diferențe, am revenit în situația de la începutul anului 2005, când vîrfuri de lance erau tot Liiceanu și Cărtărescu. A dispărut Robert Turcescu, cel care cerea eliminarea dinozaurilor din presă. Compormițîndu-se definitiv, el a trecut pe un loc de trompetă lîngă Traian Băsescu. Campania împotriva dinozaurilor a fost înlocuită cu cea împotriva televiziunilor care îi încurcă pe aceiași. Și tot Gabriel Liiceanu, Andreea Pora, Mircea Cărtărescu și nenumărați căței cărora le-a crescut doar nasul. Li s-a adăugat Moise Guran, lovit de vise politice după accidentul de la Colectiv. Miza disputei, zic agitații combatanți, este blocarea ordonanțelor de urgență privitoare la amnistie și modificarea Codului penal.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 29 ianuarie 2017
34354
 | 82
 | 111
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Muntean Traian-Nicolae
0
Liiceanu este administratorul care a patentat furtul cu acte în regulă al unui bun al statului român, cea mai bună editură românească a momentului, editura Politică, metodă implementată ulterior de alți deontologi care, acum după ce și-au înfundat gura cu usturoi, au impresia că nu le mai miroase și pot practica cu succes una dintre cele mai vechi practici de avansare: pupincurisamul. Așa că aerele sale de tătuc liberal plin cu unsoare (UnSoaRe) și care dă indicații unui agronom, cu urmă de chipiu, rătăcit în politica românească (agronom român cu nume de ungur: cioloș = fraudă) să nu umble prin mocirla A3, uitând că GDS trăiește pe banii guvernului pe care îl înjură. Liiceanu este tiparul clasic al ciocoiului ajuns în patru labe în fruntea unor bucate pe care nu le merită și care, din cauza aerului rarefiat al înățimilor prin care se poartă, uită de vulgul din care a fost zămislit și ale căror interese ar fi trebuit să le reprezinte. Liiceanu, un bâlbâit în nume și caracter, este ultimul care ar trebui să dea lecții vulgului, el care a absolvit la fără frecvență cei șapte ani de acasă.
Publicat Duminică, 26 februarie 2017
+Răspunde
ROMANII @ Alexandru Antonescu
+2
RESPECT PENTRU POSTARE , RESPECT PENTRU CURAJUL MODERATORULUI !
Publicat Marţi, 31 ianuarie 2017
+Răspunde
goe
+3
De ce e prea mult tovarasi ? Cine sa fie in fruntea luptei impotriva coruptiei si a ipocriziei comuniste ? Nastase Adrian ? Gigi Becali ?
Publicat Marţi, 31 ianuarie 2017
+Răspunde
vasile
+3
D-le Nistorescu in ultimii 10 ani este clar ca lupta pentru dreptate si adevar a dus-o Antena 3 ! Voiculescu este la inchisoare pentru Antena 3 nu pentru alltceva ! Dar ma bucur ca ati revenit si Dumneavoastra de partea adevarului si dreptatii, desi la un moment dat ati fost aproape de Liiceanu, Liiceanu care este cea mai mare deceptie a mea din ultimii 20 de ani. Ziaristii si scriitorii ar trebui sa fie cei care indiferent de partid sa lupte pentru dreptate si libertate.Si daca va uitati in istorie acestia nu au fost niciodata de dreapta, nu au aparat niciodata pe cei bogati, care erau stapanii institutiilor de forta. Suntem singura tara in care cineva protesteaza pentru inchisoare si institutiile de forta si in care presedintele participa la o demonstratie ilegala impotriva Guvernului !!! D-le Nistorescu principala problema la noi este statutul PRESEDINTELUI tarii, deoarece sub forma actuala este un permanent generator de conflicte inutile si in ce priveste conducerea tarii si in ce priveste relatiile dintre cetateni. Singura iesire este modificarea Constitutiei astfel incat Presedintele ori sa fie si Prim ministru , ca si in SUA, sau a doua varianta cea mai raspandita in UE sa fie un presedinte reprezentativ, ales de Parlament!
Publicat Marţi, 31 ianuarie 2017
+Răspunde
Alexandru Antonescu
-1
Ce-a ajuns ziarul lui Ion Ratiu!!! Ce rusine!!!!
Publicat Marţi, 31 ianuarie 2017
+Răspunde
ochi ager
+1
Ce limbaj violent la acest basist! De la Basescu a sarit in barca lui Iohanis ca tot aia e si oricum ar sari in orice barca care i-ar oferi sinecuri, contracte grase si avantaje de orice fel! Asta e criteriul oricarui basist. Sa fie cu puterea iar acum puterea e SRI-DNA institutiile de forta, nu cele democratice. Dar de ce aceasta violenta in limbaj, de ce aceasta inversunare? Poporul roman a ales acum o luna parlament nou si guvern de ce aceasta nebunie de parca l-a tinut cineva in chingi pe Liiceanu secole la randul? Penibil individ...Probabil ca astfel de logica stramba si limbaj agresiv da bine la publicul faisbuc care se simte parte a ceva mare, simt ca infaptuiesc ei ceva, scapa tara de rusi sau alte ineptii pe care le scandeaza infierbantati....
Publicat Luni, 30 ianuarie 2017
+Răspunde
Ion Incorectpolitic
+7
Nu pare, totusi, suspect ca dl. Liiceanu este permanent indignatul de serviciu? Are multe nelinisti metafizice...
Publicat Luni, 30 ianuarie 2017
+Răspunde
Preșu
+7
...poate mai vrea „omu” încă o tipografie - „cado” !
Publicat Luni, 30 ianuarie 2017
+Răspunde
Charlie
+6
La Paltinis s-au aciuit cativa deplin conspirati cu veleitati pseudo-literare si pseudo-filosofice cu misiunea de a purta vorbele de talc traduse special pentru ofiterii coordonatori. In ultimii ani ai comunismului Secu a legendat mai multi flacai subtiri(plesu corespunde) drept disidenti in vederea operatiunilor post-lovitura de stat. Asa s-au profilat nu doar copilasi ai unor generali de Securitate, dar si poeti de suburbie gen dinesco, foarte activ la TVR- Captiva. S-a ocupat de bucataria propagandistica a loviturii de stat, ulterior bucatarind pentru a-i instrui pe saracii tarii sa manance rational...
Publicat Luni, 30 ianuarie 2017
+Răspunde
Nelu Petrescu @ Charlie
+6
Charlie , esti un " flacau subtire ", bine cotat pe str. Manoilov din Tiraspol , prietenii stiu de ce .....
Publicat Luni, 30 ianuarie 2017
+Răspunde
Observator
+12
D-le Liiceanu va rog sa ne explicati ce ati vrut sa spuneti prin, citez, "Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm.".
Publicat Luni, 30 ianuarie 2017
+Răspunde
Preșu @ Observator
0
parafrază la un „celebru” citat al lui lenin :nu poți -te ajutăm ,nu ști -te învățăm , nu vrei - te obligăm !
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
7 articole/ Actualizat acum 6 ore
alarm off
Iohannis şi tunul FDGR
13 articole/ Actualizat Miercuri, 22 februarie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
6 articole/ Actualizat Sâmbătă, 25 februarie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
3 articole/ Actualizat Duminică, 26 februarie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
62 articole/ Actualizat Miercuri, 25 ianuarie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
99 articole/ Actualizat Joi, 23 februarie 2017
Ioan Vieru

Din partid simbol al schimbării statului totalitar și a economiei, PNL s-a transformat într-o sursă de cooperare cu adversarii democrației.

Ioan VieruPublicat acum 2 ore şi 38 minute