Preafericitul Daniel, Iuda din zilele noastre

Biblia spune că Iuda l-a trădat pe Iisus pentru un pumn de arginţi. Preafericitul Daniel, un Iuda modern, a trădat românii nu pentru arginţi, ci pentru câteva milioane de euro.

De la an la an, activitatea Preafericitului Daniel dezamăgeşte din ce în ce mai mult. Patriarhul consideră că menirea sa este construirea Catedralei Neamului, şi nu aceea de a conduce românii în aceste vremuri tulburi. De fapt, Preafericitul Daniel a tăcut mereu atunci când trebuia să vorbească. Nu a zis nimic despre reducerea idemnizaţiilor de creştere a copilului şi nici despre scandalul morfinei. Ce-l interesau pe el copiii României sau bolnavii.

În schimb, o dată a vorbit puţin. La începutul protestelor din Piaţa Universităţii, Patriarhia a ieşit cu un mesaj puternic de sprijin faţă de oamenii care protestau împotriva preşedintelui Traian Băsescu. După câteva zile însă, vocea Patriarhiei nu s-a mai auzit. A fost umplută cu milioane de euro de primarul Onţanu. Asta e. Banii pentru Patriarh sunt mai importanţi ca oamenii.

Curios este faptul mai puţin cunoscut faptul că Preafericitul Daniel face politică la greu. Spre exemplu, puţină lume ştie că preşedintele a fost convins pe ultima sută de metri să-l schimbe pe Boc cu Mihai Răzvan Ungureanu chiar de Preafericitul Daniel. Acesta este considerat de Patriarh „copilul său de suflet”. Tânăr universitar la Iaşi, Ungureanu a fost susţinut mereu în carieră de cel care era pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Iar când viitorul politic părea terminat, după exilarea sa de către Călin Popescu Tăriceanu, i s-a aprobat plecarea într-un înalt post diplomatic de-abia după spectaculoasa descindere a PF Daniel în biroul fostului premier, spre stupefacţia întregului personal.

Iată deci care sunt preocupările Preafericitului Daniel. Oamenii simpli nu au fost niciodată pentru el importanţi. Patriarhul şi-a uitat menirea spirituală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.