Prețul caselor din Spania, în scădere

Dacă intenționați să vă cumpărați o casă în peninsula Iberică, acum este momentul. Prețul locuințelor au scăzut în al doilea trimestru cu 6,8% din 2010, iar situația de pe piața imobiliară nu dă semne că se va îmbunătăți.

„Anul acesta, dar și la începutul lui 2012, prețul locuințelor va înregistra valori negative. Conform datelor noastre, până acum prețurile au scăzut cu 20%. Cred că nivelul minim care se va atinge va fi de circa 30% „, a declarat Ángel Serrano, director al unei companii de consultanță imobiliară, citat de cotidianul spaniol El Pais.
Iar, Gonzalo Bernardos, prorectorul Universității din Barcelona spune că „majoritatea construcțiilor noi sunt acum în mâinile băncilor”.
Conform Institutului de Statistică al Spaniei cel mai mult au scăzut prețurile în Cantabria, Castilla-La Mancha, Cataluña, Valencia și Madrid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.