Prima reacție a MAE în cazul revendicării românului răpit

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți, într-o primă reacție, că se analizează știrea de presă cu privire la mesajul audio referitor la cetățeanul român răpit în Burkina Faso, analiza fiind făcută de celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român.

„Autoritățile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituțională convocată de MAE după răpire verifică în regim de urgență veridicitatea informațiilor prezentate în știrea de presă, inclusiv a mesajului audio. Celula de criză interinstituțională convocată de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială) lucrează în permanență pentru gestionarea situației. Împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în Celula de criză convocată de către MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român”, se precizează într-un comunicat.

„Fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor stabilite prin Metodologia aprobată de CSAT. De asemenea, Celula de criză interinstituțională continuă să colaboreze strâns cu partenerii internaționali ai României”, mai adaugă sursa citată.

Potrivit unor surse, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se întoarce, marți, de urgență în țară.

Gruparea jihadistă Al-Mourabitoune revendică răpirea românului în Burkina Faso în aprilie, într-un mesaj audio ce a fost difuzat luni seară de agenția mauritană Al-Akhbar, transmite AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.