Primarul Timişoarei, înfrânt de ciori: sunt prea inteligente şi punctuale

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se declară neputincios şi predă armele în războiul cu ciorile care îşi fac veacul în plin centrul oraşului, scrie opiniatimisoarei.ro. Dacă în urmă cu un an făcea tot posibilul să le sperie şi să le gonească, acum, edilul s-a lămurit: sunt foarte inteligente!

Nicolae Robu spune că ciorile vin zilnic, la ora 18.00, în parcul din spatele Catedralei, şi chiar se poate fixa ceasul după ele. A observat acest lucru, seara, când pleacă de la Primărie.
”E dezastru, eu văd. La ora 18.00 apar şi sunt extraordinar de punctuale. Am plecat de la primărie pe şantiere, la un moment dat, şi nu mi-am dat seama cât e ceasul. M-am uitat pe cer şi i-am spus lui Vasile (şoferul primarului -n.r.) <nu mai sunt ciori> . Mai mergem putin şi apar pe la 18 fara 7-8 minute. La 6 fix sunt în zona centrală“, a povestit Robu.
Primarul şi-a amintit că, după ce anul trecut a încercat să sperie ciorile şi să le alunge din parc prin tot felul de metode, de la distrus cuiburi şi până la aparate zgomotoase, şi-a dat seama că acestea sunt inteligente şi că au ajuns să nici nu mai tresară la gălăgia făcută de simulatoarele montate în parcul din spatele Catedralei, aparate care emit sunete de păsări de pradă, mai precis de şoimi.

„Eram într-o seară la Sala Polivalentă și văd pomii din zona aia plini cu ciori, iar pe linii erau ca mărgelele. M-am gândit să bat tare din palme să văd ce se întâmplă și au zburat, dar după câteva minute au revenit. Am aplaudat și a doua oară, tot așa, au zburat, dar s-au întors. Am bătut și a treia oară și nici una nu a mai zburat. S-au obișnuit, sunt animale care învață repede”, a mai precizat primarul Timișoarei. Tocmai de aceea, edilul șef consideră că aparatele anti-ciori din centrul orașului nu au niciun efect asupra lor.

„Va trebui să facem ceva (…) Mi s-a povestit că într-o comună apropiată s-au produs sunete care simulau împuşcarea şi că s-ar fi speriat ciorile şi au părăsit localitatea. Or fi venit la Timişoara, unde e linişte, e pace, nu le perturbă nimeni… Cred că trebuie să încercăm variante de tipul acesta. Acum, eu primesc diverse sugestii. Spre exemplu, am primit sugestia de a cumpăra anticoncepţionale pentru ciori şi să le dăm prin hrană ciorilor. Sigur că noi râdem, dar societatea românească a avut o evoluţie foarte ciudată. Eu vreau să fiu corect înţeles, eu iubesc natura în general (…) Dar cred că nu trebuie să o luăm razna. Cred că omul trebuie să fie mai presus de orice. Nu avem voie să punem în faţa omului nici ciorile, nici câinii, nici pomii şi nimic altceva. Asta nu înseamnă că trebuie să avem un comportament agresiv vizavi de aceste entităţi ale naturii. Dar nu înseamnă că trebuie să ne încurcăm viaţa purtându-le lor de grijă mai mult decât ne purtăm nouă”, a declarat primarul Robu, la sfârşitul lunii trecute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.