Soros plătește agitatori pentru protestele pro-palestiniene

În timp ce administrația Biden suferă din cauza  tensiunilor iscate în Partidul Democrat de războiul din Gaza, ONG-urle finanțate de George Soros plătesc studenți agitatori pentru a extinde protestele anti-israeliene în universitățile din America.

Centriștii din Partidul Democrat, în frunte cu președintele Joe Biden, privesc Israelul ca pe un aliat esențial și fac presiuni pentru susținerea materială a războiului din Gaza. Însă aripa stângă a partidului consideră că în Gaza are loc un genocid și se opune politicii guvernului, ajutați și de protestele, multe dintre ele coordonate, ale tinerilor progresiști din America.

Rashida Tlaib (născută într-o familie de imigranți palestinieni), membră a Camerei Reprezentanților, este lidera politicienilor democrați care se opun susținerii Israelului și beneficiază din sprijinul celorlalți membri ai așa-zisei Squad (grupul ultraprogresist al congresmenilor democrați), cu Alexandria Ocasio-Cortez, Cori Bush, Ilhan Omar și alți politicieni care au stârnit polemici în SUA prin viziunea lor pro-migrație și atitudinea considerată anti-americană privind atentatele de la 11 septembrie 2002.

Zeci de congresmeni democrați i-au cerut președintelui Bide să nu mai transfere arme în Israel până la finalizarea anchetei în cazul uciderii mai multor membri ai unui ONG umanitar, în urma unor lovituri cu drone în Gaza. Președintele Biden a încercat să calmeze spiritele anunțând că va impune sancțiuni împotriva unor întregi unități ale Armatei Israeliene care au violat drepturile omului in Gaza. Însă Biden este prins între ciocan și nicovală, pentru că premierul Netanyahu a tunat: ”Dacă cineva se gândește că poate impune sancțiuni împotriva unei unități militare israeliene, voi lupta cu toata puterea împotriva unui asemenea lucru”. Iar Bien s-a văzut nevoit să facă iarăși pasul înapoi  – ABC News a anunțat, vineri, că guvernul SUA ”a stabilit că trei batalioane ale armatei Israelului au comis grave încălcări ale drepturilor omului în Gaza”, dar ”Armata Israelului ca putea primi în continuare ajutor indiferent de acest lucru, pentru că Israelul va aborda problema”. Aceasta înseamnă că guvernul israelian va iniția propria anchetă în cazul violării drepturilor omului, iar istoria acestor anchete arată că ele se încheie cu găsirea unor justificări și exonerarea suspecților.

”Pericolul” Donald Trump este cel mai eficient mod de reducere a tensiunilor din Partidul Democrat. Alexandria Ocasio-Cortez a declarat că preferă să-l aibă ca rival politic pe președintele Joe Biden decât pe Donald Trump.

Între timp, ONG-urile finanțate de George Soros plătesc agitatori din rândul studenților pentru a amplifica protestele pro-palestiniene din SUA, scrie New York Post. Protestele au început la Universitatea Columbia și s-au extins în întreaga țară – la Harvard, Yale, Berkeley, Universitatea din Ohio, la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia. Protestele sunt organizate de Students for Justice in Palestine.

New York Post atrage atenția asupra unui detaliu – toate taberele de corturi ridicate de studenți în SUA arată identic – corturi nou-nouțe, de aceeași culoare, același design, ceea ce creează suspiciunea că nu este vorba despre proteste spontane, ci despre unele orchestrate. ”La trei universități, protestele sunt încurajate de studenți radicali membri ai unui grup numit US Campaign for Palestinian Rights. Această organizație oferă până la 7.800 de dolari pentru fiecare membru, în schimbul participării cel puțin opt ore pe săptămână la organizarea campaniilor conduse de organizațiile palestiniene”, scrie NY Post. ”Sunt instruiți pentru revoluție. Începând din 2017, grupul radical a primit 300.000 de dolari de la Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros și a mai luat 355.000 de dolari de la Rockefeller Brothers Fund, începând din 2019”. Fundațiile finanțate de George Soros sunt conduse acum de fiul său Alexander, a cărui parteneră este Huma Abedin (de origine pakistaneză și indiană, o consilieră cu mare influență a lui Hillary Clinton, în perioada în care aceasta a fost secretar de Stat; numele lui Abedin a apărut în scandalul e-mailurilor secretarului de Stat Clinton și în scandalul finanțării Fundației Clinton de către guverne străine).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 22

25 de Comentarii

 1. Trebuie să fii redus la mansardă pentru astfel de afirmații..

 2. este un fel de Euromaidan pe pământ american… rețetă este aceeași.

 3. Prostie sau zăpăceală?
  Pe Soros îl cheamă Schwartz (precum pe cel cu Lidl și Kaufland). Un fenician împotriva Israelului?

 4. ca parca in rromania, ukropia, bulgaria, ungaria, armenia, georgia, etc cine i-a platit de 20 de ani? cumva, cand Orban l-a trecut pe lista persoanelor non-grata, tot „Vestu’ Civilizat” a sarit de fund… cand platea protestatari anti-Trump, nu era problema, acuma doar zvonul ca Soros ar plati brusc e o problema. In mod normal as spune ca e stupid ca un evreu ca Soros sa plateasca protestatari pro-Palestina, dar acum vreo 15 ani omul a spus ca are un plan de distrugere a Americii, asa cum a fost, si se potriveste ca o manusa.

 5. Pe majoritatea nu- i plateste nimeni si totusi au propria parere, nu mai suntem in dictatura!

 6. „arată identic – corturi nou-nouțe, de aceeași culoare, același design, ceea ce creează suspiciunea că”

  si protestele fermierilor arata identic
  toti au tractoare John Deere:
  -asta a adus sionismul generalizat pe Planeta,
  „sinteza” bolshevică.

 7. CRED CA DACA BIBI NU O LASA MAI MOALE , VA DEVENI EROU ..! BINEANTELES, POST MORTEM !! AMERLOCII NU ODATA SI-AU REZOLVAT PROBLEMELE ASA ..!

 8. Nu Soros ,bunica lu Napoleon! New York Times e ziar de dezinformare al democratilor plătit de Bidon.Chiar in Cotidianul am citit asta. Acum voi ce faceti ? Vă adăugati si voi la minciună ca să primti sponsorizare sau e obligatia coloniei sa isi slăvească stăpânul?

 9. @Ghro
  -e planul distrugerii lumii civilizate a rasei albe
  si mancurtizarea generalizata a Planetei.

 10. Care.i problema ….ca sa nu scapi din mana opozanții și că sa canalizezi forța în direcția care te intereseaza și care.ti da cel mai multe beneficii pentru scopul de indeplinit, indiferent de cum obții creditul electoral , important sa mergi pe trend ,apoi când ai puterea în mana decizi ce vrei !Oricum oile nu au putere de organizare pe termen mediu sau lung,cel mult se grupează în mici organizații,ușor de sabotat și anihilat tocmai prin agitatori și sau susținătorii apropiați lor, acestea tind sa acaparează lidershipul.

 11. Oxforduldă o cină de finalul Ramadanului și arborează steagul palestinian dar poliția interzice sărbatoarea de Sf.Gheorghe, patronul din ce în ce mai micii britanii și interzice portul lănțișoarelor cu Steaua lui David.Deocamdată.Schwartz(numele real al evreului nazist de-și zice „soros”) face politica pe unde vrea mușchii lui și nu se ultragiază nici o autoritate, de parcă e firesc să faci ce vrei, ca-n țara lui lobodă, numai pentru că ai bani și așa vrea mușchii tăi.Îți bați joc de majoritate, îți îndeși politicieni în buzunarul din spate, dai indicații respectate mai dihai că legea, cări pe cine vrei tu, de unde vrei tu și-l debarci acolo că așa vrei tu, ești un soi de împărat că vrea mușchii tăi numai pentru că ești ceva printr-o conferință, un club, de la Roma sau ceva de care și-a propus să se joace la butoanele civilizației, drogat de putere.Politică? Zero. Autoritate? Ce-i aia?

 12. Au ăştia un stil de a manipula! Întotdeauna caută vinovați pentru efecte, dar despre cauze nu se spune nimic!
  Însă la proşti schema asta ține.
  Dacă evreii nu făceau măcelul din Gaza, studenții nu ar mai fi protestat, nu-i aşa?
  Când au fost protestele studențeşti împotriva războiului din Vietnam, de au trimis Garda Națională să tragă în ei, tot Soroş le-a dat corturi? Ce căutau americanii să creeze războaie în Asia de Sud-Est? Nu tot acelaşi lucru ca şi în Ucraina: să-şi instaleze baze militare în coasta Rusiei? Asta nu e atitudine agresivă? Iar hipioții şi studenții americani care doreau linişte şi bună înțelegere, şi care nu vroiau să se ducă să lupte şi să moară pentru ca aceleaşi familii de globalişti care azi conduc lumea să se îmbogățească, au fost împuşcați pe teritoriul SUA, de militari ai SUA.
  Iar apropo de Ucraina: de ce nu s-au respectat înțelegile de după 1990 cu privire la extinderea NATO şi Acordurile de la Minsk? Cine le-a încălcat?
  Aşa e cu manipularea: folosim jumătăți de adevăruri pentru a ajunge la concluzii viciate ca să-i prostim pe fraieri.
  Ia să privim mai întâi cauzele!

 13. Protestele spontane sau mai putin, de vazut o lume intreaga vazut cum vestul si au facut scut imotriva dronelor si rachetelor trase din Iran. Acelasi vest si America au refuzat sa opreasca trimiterea de bombe de mare putere, orice tentativa de protest era monitorizata la vedere direct de politie, cum a fost si in Romania, chiar daca nu s-a pus iminent problema ca ar urma violente. Multele atitidoni aratate vest una complet diferita de cealalta, invazia si razboiul din Ucraina, la invazia israeliana in Palestina. Sau atacurile iraniene, care au fost auntate in prealabil. Putin rau, la Netanyahu nu se aplica.

  Totul s-a consumat deja.
  Tot ce mai pot pierdere democratii niste voturi.
  Daca era in mandatul lui Trump mai erau declarate acele grupuri radicale?

 14. fiindcă Bubiko și $oro$hel se urăsc de moarte, măR😜g…
  ●●● RumburKK-2×perfect MICȚIONATU la CEPECAca -RumburKK

 15. Normal ca au fost platiti. Au fost manifestatii anti semite si de sustinerea crimelor Hamas a civililor si copiilor iudei din Israel din 7 Oct. Si directoarea universitatii Columbia a recunoscut pana la urma anti semitismul.

 16. Gyuri, un evreu de origine maghiara nu este primit in doua tari: Hungaria si Izdrael !!! Mijto, este exact ca Simion neprimit in R.Moldova.

 17. Singuru IENICER SOVIETIC care a inteles pericolul informatiei vizandu-l pe MILIARDARUL COMINTERNIST ROSU Söros e Marele ursan siberian IREDENTIST ticacalos…Nici macar Mark Kiev Vici nu si-a realizat GAFA de a-l prezenta pe COMINTERNISTU din FAMILIE COMINTERNISTA Söros drept ce A fost dintotdeauna, un BOLSEVIC ANTISEMIT ordin Narr care SUBMINEAZA Lumea LIBERA de 80(OPTZECI)
  de ani!!!
  Garantez ca in anul acesta CRUCIAL pentru VIITORUL OMENIRII vor fi DEMASCATI,respectivi se vor AUTODEMASCA toti AGENTII COMINTERN
  indiferent unde presteaza pentru Cauza, pe forum, in media, in farsa politica si indiferent ca sunt sau nu PROFI!!!

 18. Soros plateshte manifestantzi in Romania under platirea manifestantzilor este legala. In SUA platirea manifestantzilor este ilegala shi Soros ar intra in pushcarie daca ar plati manifestantzi acolo. Vadim cand traia shi era senator a propus o lege identica cu cea din SUA care sa interzica platirea manifestantzilor shi in Romania dar s-au opus „occidentali” din parlamentul Romaniei shi legea n-a trecut cu toate ca era identica cu cea in vigoare in SUA.

 19. ce v r a j e a l a …..

  Israelul – cu Armata sa aflata in TOP 3 Mondiala m a s a c r e a z a ZECI DE MII DE OAMENI in Gaza ….
  si voi credeti ca toata Lumea = cu cei 7 700 000 000 cetateni terrestri s-au timpit cu totii , nu stiu ce se intimpla in Fisia Gaza .

  PROSTEALA mare e in Europa cretinizata .

  Si cei mai mintiti europeni , cei mai inerti se gasesc in Romania brusseleza .

 20. Că abonat permanent și privilegiat la bugetul american, Israelul nu are de ce să se teamă că ajutoarele constând în armament sau avioane de luptă vor fi sistate. Cazul Soros este unul extrem de bizar, în decursul ultimelor decenii s-a comportat ca un mare inamic al statului evreu.

 21. Aproape uitasem cat de mizer abila e clona rasputinoida MYSEBI care-i plange pe PALESTINIENII CIVILI folositi drept SCUT UMAN de catre TERORISTII INTERNATIONALI/INTERNATIONALISTI, BOLSEVICO-ISLAMISTI, din Hamasul persano-sovietic!!! Ieri MARIONETA Hamas din fruntea Autoritatii PALESTINIENE, Abbas, in loc sa se dezica de ORGANIZATIA TERORISTA care NU A ELIBERAT OSTATICII ISRAELIENI
  pentru ca ILEGALII si AGENTII Comintern de pretutindeni, dar si din Israel, acuza Israelul pentru „neeliberarea” ostaticilor!?
  MYSERABIL e MYSEBI-lul asta ticacalos hemo roid din HAITELE Cpt core/Core…

 22. Jelenski după aflarea deblocării din Congres :
  „Și este important ca toate acordurile pe care le-am încheiat să fie puse în practică – tot ce va produce rezultate concrete pe câmpul de luptă și va remonta moralul tuturor celor care se află pe linia frontului.

  „Într-o discuție cu dl Jeffries (liderul minorității Democrate din Camera Reprezentanților – n.tr.) am insistat asupra necesității de a intra în posesia sistemelor Patriot cât mai rapid posibil.”

  Însă toate acestea înseamnă că războiul se va prelungi, ceea ce îndepărtează perspectiva negocierilor de pace, chiar dacă zilnic apar recunoașteri că forțele ucrainene au fost învinse.

  În prezent, asupra guvernelor Greciei și Spaniei se exercită presiuni din partea UE și NATO pentru a preda Kievului cele câteva sisteme antiaeriene Patriot de care dispun.

  Argumentul este că Grecia și Spania nu au o nevoie atât de urgentă de ele, așa cum are Ucraina.

  PS Își poate imagina cineva care vor fi pentru România costurile prelungirii cu zece ani a Războiului din Ucraina? Fără a mai pomeni de riscul de a fi târâtă/împinsă în conflict…
  P.S.
  P.S.
  „AstraZeneca Admits in Court Their Vax Can Cause Blood Clots
  CAN cause, not WILL cause, bigot.”
  Deci recunosc că vaxul lor produce cheaguri de sânge și totuși nu pățesc nimic pentru aceste crime în masă !
  Pentru doar șase milioane de victime pretinse câți au fost împușcați ? 😎

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.