Prognoza pentru următoarele trei luni

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ultima lună de primăvară și primele două luni de vară vor aduce, în general, temperaturi și cantități de precipitații apropiate de normele multianuale.

Prognoza pentru lunile mai – iulie 2015

În luna mai, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, mai ales în sud-est și local în sudul și vestul țării. În celelalte regiuni, valorile vor fi sub mediile multianuale ale perioadei, respectiv 14,9 grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi în această lună excedentare, în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor sud-estice și pe arii restrânse în cele sudice și estice, unde se vor situa în apropierea mediilor multianuale.

În luna iunie, valorile termice vor avea în cea mai mare parte a țării valori apropiate de mediile climatologice. Astfel, temperaturile medii vor porni de la 15 grade Celsius, în Oltenia, și vor ajunge la 21-22 de grade Celsius în Banat, Crișana, Moldova și Muntenia. Media multianuală a lunii fiind de 18,3 grade Celsius.

Precipitațiile se vor situa în această lună sub normele multianuale local în sudul, sud-estul și estul teritoriului (între 27 și 60 litri/mp), iar în regiunile centrale și nordice sunt posibile cantități peste aceste norme, de până la 107 l/mp.

În luna iulie, temperatura aerului se va situa, în sud-est și local în sud, peste media climatologică a lunii, 20,2 grade Celsius. În restul regiunilor, valorile vor fi apropiate de normal, pornind de la medii de 21 de grade Celsius și ajungând la 23 de grade Celsius.

Cantitatea de precipitații se va apropia în iulie se normalul perioadei, cu o medie multianuală de 77,8 l/mp. În regiunile centrale și vestice ale țării vom avea de la 67 la 102 l/mp, iar în restul teritoriului vor fi deficitare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.