Proiectul privind protejarea acvilei ţipătoare mici continuă de Ziua Mediului

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Sibiu, alături de partenerii Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” şi Societatea Ornitologică Română (SOR), continuă, de Ziua Mondială a Mediului, derularea proiectului „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”.

Programul, finanţat prin componenta Natură şi Biodiversitate a programului LIFE+ al Comisiei Europene, cuprinde diverse acţiuni dedicate conservării elementelor biodiversităţii.

Acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) este una dintre păsările răpitoare a căror populaţie mondială se află în declin continuu.

În România se găseşte aproape un sfert din populaţia europeană de acvile ţipătoare mici, cele mai multe perechi fiind stabilite în Transilvania (Regiunea 7 Centru).

Proiectul „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România” se va desfăşura în 12 situri Natura 2000 pentru protecţia păsărilor, dintre care cele mai importante sunt Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului, Podişul Hârtibaciului şi Piemontul Făgăraşului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.