Promisiuni electorale năstruşnice la Piatra Neamţ

Dan Diaconescu este copil mic pe lângă PSD-istul Liviu Harbuz. Cardul minune care îi va face pe nemţeni să se simtă ca în Paradis. Preot gorjean, agent electoral PNL.

Liviu Harbuz mai tare decât Dan Diaconescu

Când este vorba de imaginaţie în campania electorală, unii dintre candidaţi găsesc soluţii „minune”, mai ales în zone în care există în procente semnificative electorat orfan al fostului PPDD. Deputatul PSD Liviu Harbuz candidează pentru postul deţinut aproape un deceniu de celebrul „Pinalty”. Pentru a fi ales prima la Piatra Neamţ, Liviu Harbuz a început să facă promisiuni electorale care pot fi considerate năstrusnice, dar în acelaşi timp au un serior iz de „mită electorală”. Conform site-ului Ştiri-neamt.ro, Liviu Harbuz oferă nemţenilor „cardul cetăţeanului”. Cu acest card ar putea fi demis primarul şi ar putea fi influenţate deciziile Consiliului Local. Aşa sună promisiunea de pe pliantul difuzat de Harbuz. Acum nu credem că deputatul PSD, Harbuz, chiar nu cunoaşte legile ţării, când spune ce putere are cardul cetăţeanului, dar el cu siguranţă crede sau ştie că mulţi alegători nu le cunosc. Dar asta nu este totul. Cardul minune mai poate fi utilizat la:

– Transportul gratuit cu troleibuzul;

– Înregistrarea copiilor la creșe și grădinițe;

– Reduceri la bilete pentru evenimente culturale (teatru, film, concerte)

– Reduceri la biletele de acces la activități recreative din Ștrand și Baza Hipică precum și la competiții sportive

– Centrele de permanență pentru asistență medicală

– Și totul culminează cu…Reduceri la deplasările organizate de Primărie la lăcașele de cult creștine (deplasări la evenimente organizate cu ocazia sărbătorilor precum Sfânta Parascheva, deplasări la mormântul lui Arsenie Boca, vizite la Muntele Athos, etc.)

După cum se poate observa, în faţa acestui pachet de promisiuni, şi Dan Diaconescu, din zilele lui bune, începe să semene cu un mic copil de grădiniţă. Ar mai fi o problemă, cine suportă costurile legate de confecţionarea celor aproximativ 90.000 de carduri şi a sistemului de implementare. Articolul integral şi ilustraţie, aici.

Start de campanie în noaptea de Înviere

Drăguţeşti este o comună din judeţul Gorj. Şi, ca şi în alte foarte, foarte multe localităţi din România, campania electorală a început înaintea datei oficiale. O modalitate originală de a se lansa în cursa pentru primărie a găsit-o candidatul liberal, Vasile Moşoiu. De fapt el este primarul ales în 2012, dar nişte chestiuni de ordin penal l-au făcut să-şi piardă mandatul. Moşoiu s-a gândit că poate obţine din nou voturile electoratului dacă se pune bine cu Puterea Divină. Zis şi făcut. Drept urmare şi-a lansat candidatura în noaptea de Înviere. Evident într-o biserică. Nu, Moşoiu nu a ţinut aici o cuvântare, dar preotul Pantelimon Bârceaanu a împărţit enorişilor veniţi la slujbă, alături de Lumină şi un pliant al candidatului Vasile Moşoiu. Se pare că au existat voci care l-au acuzat pe preot că a oficiat şi în calitate de agent electoral. Preotul nu a negat cele întâmplate, dar a ţinut să spună că nu a fost vorba de o acţiune electorală, ci doar de „un mesaj al unui fiu al satului”. (Sursa: gorjtv.ro)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.