Propaganda Kremlinului încearcă să spele ruşinea

Propaganda Kremlinului acţionează în forţă după doborâre avionului Malaysia Airlines în Ucraina, într-o perioadă în care toată lumea arată cu degetul, acuzator, către Moscova.

Radio Vocea Rusiei, site-ul postului de radio rus, care emite în prezent doar pe internet, este unul din cele mai importante canale media prin care Moscova îşi transmite mesajele în limba română.

În această dimineaţă, prima pagină a site-ului este dominată de numele preşedintelui rus Vladimir Putin.

Iată care erau, la ora 11:25, cele mai proaspete şase ştiri de la „Ultima oră”:

  • Putin și Hollande au relevat importanța începerii anchetei ICAO în cazul prăbușirii aeronavei Boeing (11:22)
  • Putin și Rutte au relevat importanța asigurării accesului experților ICAO la locul prăbușirii aeronavei Boeing (10:55)
  • Putin și Abbot s-au înțeles să coopereze în crearea condițiilor pentru activitatea ICAO (10:34)
  • Putin a cerut părților aflate în conflict în Ucraina să ia loc la masa tratativelor (10:15)
  • Putin: Nimeni nu trebuie să folosească accidentul din Ucraina în scopuri egoiste (9:58)
  • Putin: Cauza accidentului aeronavei Boeing este conflictul armat din Ucraina (9:38)

La acestea se adaugă ştirea de Breaking News, care are ca titlu o declaraţie a aceluiaş Vladimir Putin („Putin: Cauza accidentului aeronavei Boeing este conflictul armat din Ucraina„).

De precizat că toate aceste titluri sunt ale unor articole „extrase” din interviul lui Vladimir Putin distribuit de agenţia Ria Novosti.

Tot pe prima pagină a site-ului se află, la loc de cinste, articolul Ratingul lui Putin: Ce anume influenţează popularitatea preşedintelui Rusiei?„, care pleacă de la rezultatele unor sondaje de opinie potrivit cărora cota de popularitate a lui Vladimir Putin a ajuns la 80%. Explicaţiile furnizate de Vocea Rusiei:


„Organizarea cu succes a Jocurilor Olimpice de la Soci şi evenimentele din Crimeea au devenit un stimul pentru aderarea la electoratul lui Putin a unei părţi mari din rândul celor care s-au retras din grupul lui de susţinători în timpul preşedinţiei lui Dmitri Medvedev. De asemenea, după evenimentele care au demonstrat măreţia şi puterea Rusiei, cei care anterior nu l-au sprijinit niciodată au devenit susţinătorii lui. Prin aceasta se explică creşterea popularităţii lui Putin până la 80%”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.