×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:37
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Anda nu mai vrea să fie șefă
Protejata lui Buşoi, pusă pe fugă de Corpul de Control
Sediul CJAS Timiş. Foto Renasterea.ro
Sediul CJAS Timiş. Foto Renasterea.ro

O protejată a europarlamentarului Cristian Buşoi nu s-a mai prezentat, joi, la proba scrisă pentru ocuparea postului de preşedinte-director general la Casa de Asigurări de Sănătate Timiş - CJAS TM, după ce Cotidianul.ro a solicitat conducerii CNAS Bucureşti să verifice corectitudinea datelor înscrise în dosarul de concurs al candidatei.

Carmen Anda Stoica ar fi trebui să susţină, joi, proba scrisă în cadrul concursului organizat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-director general la CJAS Timiş. Ea a trecut de ”proba” dosarului, acesta fiindu-i admis cu toate că n-ar fi conţinut date exacte privind, cel puţin, două dintre condiţiile obligatorii impuse candidaţilor prin Ordinul preşedintelui CNAS 799/2015. Este vorba de vechimea în specialitate şi cea în funcţii de conducere, condiţii care au ca durată minimă şapte, respectiv cinci ani.

”Cei care s-au ocupat de verificarea dosarelor candidaţilor susţin că doamna Stoica îndeplineşte condiţiile pentru a participa la concurs. Eu o să verific solicitarea Dumneavostră şi o să vă răspund, în scris, conform legii. Doamnei respective i-am reziliat, începând cu data de 3 mai, contractul de mandat prin care s-a aflat la conducerea Casei de asigurări din Timiş. Nu pot restrânge, însă, dreptul oricărei persoane care îndeplineşte condiile impuse să participe la concurs. Oricum, de puţin timp de când am preluat conducerea CNAS Bucureşti am primit o seamă de sesizări şi plângeri în legătură cu situaţia de la Timişoara, drept pentru care am dispus Corpului de control să înceapă o verificare acolo chiar de vineri dimineaţă”, a declarat, miercuri, pentru Cotidianul, Marian Burcea, preşedintele-director general al CNAS Bucureşti. A doua zi, Carmen Anda Stoica nu s-a mai prezentat la examen. ”Surpriză. Ieri, pentru postul de la Timişoara s-a prezentat doar un singur candidat. Doamna Stoica nu a mai susţinut proba scrisă”, a declarat Burcea.

Carmen Anda Stoica a ocupat, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, un post de consilier la Cabinetul europarlamentarului Cristian Buşoi, pentru ca ulterior să fie angajată pe o funcţie de execuţie la departamentul Resurse umane din cadrul CJAS Timiş. După nici doi ani, Stoica devine preşedinte-director general al casei timişene de asigurări de sănătate. Decizia conducerii CNAS Bucureşti avea la baza unui contract de mandat, încheiat între cele două părţi, pentru că cea despre care presa locală, din Timişoara, spunea că este protejata liberalului Cristian Buşoi nu îndeplinea condiţiile pentru o numire interimară. Surse bine informate, din justiţie, vorbesc despre faptul că Stoica a fost ajutată să preia conducerea CJAS Timiş de către Buşoi, fost preşedinte al CNAS Bucureşti şi fost coleg de şcoală cu soţul acesteia. În ecuaţie ar fi intrat şi Cristian Careba, trimis în judecată, în anul 2015, pentru conflict de interese, înşelăciune, spălare de bani şi alte fapte, dar care la vremea respectivă îndeplinea funcţia de şef al Direcţiei de Audit Public Intern de la CNAS Bucureşti, acolo unde a fost numit tot de Cristian Buşoi. Anda Carmen Stoica nu a negat perioada în care a fost consilieră la cabinetul europarlamentarului Buşoi, dar a negat vreun ajutor venit din partea acestuia.

Sergiu MiatPublicat Sâmbătă, 13 mai 2017
6146
 | 16
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ţăranul
+5
Nu se poate .... ! Pe Bușoi cînd o să-l pună pe fugă ... romănii ?
Publicat Duminică, 14 mai 2017
+Răspunde
escu
+7
Cuuum, preacinstitul Bușoi are și el protejata lui? Când îi vezi mecla nici nu-ți vine să crezi așa ceva.
Publicat Duminică, 14 mai 2017
+Răspunde
Cristian Butoi Păpuşoi
+14
Normal ca nu s-a mai prezentat la proba scrisa ! Ce, voi chiar credeati ca stie sa scrie ?
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+11
CA SA NU MA ENERVEZ CINE ESTE BUSOI SI CINE ESTE EDITATA DE NEPOATA DE PLANGE DE DESTEAPTA CE ESTE PROBABIL !!!!POLITICA POLITICA POLITICA=SCARBA SILA DEZGUST !!!!!!!!! CU BUSOI PRESEDINTE PNL SINGUR FARA PDL SE DUCE SUB 2 CIFRE GARANTAT !!!!!!!!DE ASTA DUPA ARTICOLUL CU COSMOSUL SI CERCETAREA ROMANEASCA ITI VINE SA PLECI DIN TARA, ITI READUCI AMINTE CA TRAIESTI IN RO SLUGA UE !!!!!!!!SEMNEAZA ACELASI CET RO DEMN SI CURAJOS PENSIONAR CARE VREA SA PLECE DIN TARA NU MAI SUPORT AERUL DE POLITICA LOCALA SI DAMBOVITEANA, IN AFRIICA IN CEA MAI SARACA TARA INTR O TABARA DE REFUGIATI SA AJUT NU MA INTERESEAZA BANII CI LINISTEA MEA MIE CARE IMI IUBESC ENORM TARA DAR NU ACCCEPT SA MAI FIU CONSIDERAT CET UE SCLAV IN TARA LUI !!!!!!!!!!ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
-7
Foarte bine , dar interesant ar fi sa stim numele celuilalt candidat , singurul ramas in concurs(?) ! Si al cui protejat este ! Pentru ca nu se poate altfel ! P.S.: Daca era protejata lu' domnu' Livu ( Dragnea , care altul ? ) , n-o puneau pe fuga nici cu politia canadiana calare !
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
gmbplay
+11
Cum reusesc politrucii din a noastra patriei sa fie incurcati cu asemenea oameni? Cred ca fac parte din acelas trib!
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
MAGURELE
-15
CIMNE-I FRAGNEA??AI SA DAI SEAMA DOMNULE DICTATOR, OM AL SISTEMULUI STRECURAT SI PROMOVAT ABIL IN PSD!RUSINE PSD! DUPA NASTASE, MELESCANU, IORGOVAN, inca o victima a sistemului corupt, incompetent, infractional, arogant, nesimtit,ticalos! Rusine si Frica de DUMNEZEU AVETI??
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Corecții noștri, și ai lor!
+16
Corect, FUTILĂ (vezi D.E.X., nu te gândi la prostii)! Dom' Sergiu faceți o investigație să vedem ce au ajuns consilierele cabinetelor parlamentarilor, cu ”euro” în față sau nu! Sunt persoane pricepute ....! În toate domeniile, cum erau și Elenele ... Lupeasca, Ceaușeasca, Udrea, Anton-easca!
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
qwe
+32
Are si Busoi protejata ? Auzi domne! Credeam ca el e protejatul lui Crin Antonescu. Si are o moaca de iti vine sa-l protejezi.
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
florinakis
+23
si domnisoarele turcan si gorghiu nu 'stie' nimic..???
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 7 ore şi 57 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 13 ore şi 9 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 23 ore şi 47 minute
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 13 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 9 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 21 minute