Protest de amploare la Chişinău

Aproximativ o sută de mii de oameni, potrivit organizatorilor – Platforma Civică Demnitate și Adevăr -, au ieșit duminică în Piața Marii Adunări Naționale.

„(…) Am făcut trei manifestații de amploare, zeci de pichetări în această vară, dar niciodată solicitările noastre nu au fost ascultate de guvernarea criminală. Dacă plecăm, nu ne vor mai permite să ne mai întoarcem. Nu ne vor mai permite să mai protestăm”, a declarat Alex Cozer, unul dintre membrii Platformei, potrivit independent.md.

Manifestanții au votat unanim pentru crearea unui grup de inițiativă care să discute cu guvernarea pentru a implementa cerințele populare. Printre aceastea se numără depolitizarea instituților de stat, demisia președintelui Nicolae Timofti și alegerea unui nou președinte de către popor.

„Acest președinte al criminalilor nu mai poate să stea în funcție trebuie să-și dea demisia și să alegem un președinte al poporului, prin vot direct. Noi suntem poporul”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei.

Printre manifestanți s-au regăsit cetățeni din toate Republica Moldova, reprezentanței ai tinerilor, profesorilor, medicilor, veteranilor de pe Nistru, dar și cetățeni care s-au întorc din străinătate pentru acest protest. Într-un glas, protestatarii s-au declarat împotriva actualei clase politice, pe care o consideră vinovată de „jaful miliardului” și compromiterea parcursului european.

Numeroși protestatari au venuit cu corturile și sunt hotărâți să rămână în centrul Chișinăului până solicitările le vor fi îndeplinite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.