Putin, despre uciderea ambasadorului rus în Ankara

Vladimir Putin consideră asasinatul ambasadorului rus la Ankara o încercare de a obstrucționa relațiile dintre Rusia și Turcia.

De asemenea, președintele rus susţine că este menit să încetinească eforturile de a pune capăt conflictului din Siria.

Putin, care a convocat o reuniune de urgență la Kremlin, a anunțat într-o alocuțiune televizată că Rusia a deschis o anchetă în cazul crimei de la Ankara, că anchetatorii se vor deplasa în Turcia pentru că el personal vrea să știe cine se află în spatele atacului.

„A fost comisă o crimă și a fost fără îndoială o provocare menită să obstrucționeze normalizarea relațiilor turco-ruse și să încetinească eforturile de pace din Siria făcute de Rusia, Turcia, Iran și alții”, a spus Putin.

„Nu putem răspunde decât într-un fel — să intensificăm lupta împotriva terorismului. Bandiții vor simți schimbarea”, a adăugat el.

Președintele rus a spus otodată că își dorește garanții din partea Turciei că diplomații ruși sunt în siguranță și a mai afirmat că a ordonat ca măsurile de securitate să fie consolidate la toate reprezentanțele diplomatice ale Federației Ruse în lume.

Ambasadorul va fi decorat post mortem, ca un soldat care a murit la datorie, a mai anunțat liderul de la Kremlin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.