Putin: Frontierele Rusiei nu se termină nicăieri

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a organizat un mini-examen de geografie pentru câţiva elevi dotaţi şi a spus el însuşi unde se sfârşiesc frontierele Rusiei.

Discuţia despre frontierele Rusiei a avut loc în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor Societăţii Ruse de Geografie, preşedintele Rusiei fiind şi preşedintele consiliului de patronaj asupra Societăţii.

Putin a făcut cunoştinţă cu Timofei, de 5 ani, şi Miroslav, de 9 ani, participanţi la multe concursuri şi olimpiade de geografie, informează TASS. După ce a aflat de la Timofei că Ougadadougou este capitala statului Burkina Faso, denumirea mai veche a căruia este Volta Superioară, preşedintele Rusiei a trecut la Miroslav, pe care l-a întrebat unde se termină graniţele Rusiei. „La strâmtoarea Bering, acolo unde încep Statele Unite”. „Nu-i adevărat”, a răspuns Putin, „graniţele Rusiei nu se termină nicăieri”. Apoi a adăugat: „Însă este o glumă!”.

Glumă sau nu, la prima vedere strania declaraţie a lui Putin este veridică: graniţele Rusiei, la fel ca graniţele oricărei ţări, sunt o linie închisă care nu are un capăt. Însă nu acesta era şi sensul acestei „glume”.

Societatea Rusă de Geografie este una dintre cele mai vechi societăţi geografice din lume. Ea a fost creată în 1845.

În 2010 a fost creat Consiliul de Patronaj al Societăţi Ruse de Geografie, pe care l-a condus Vladimir Putin. Din anul 2009, preşedintele Consiiului este ministrul apărării al Rusiei, Serghei Şoigu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Nicu 44 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.