Reforma anticomunistă din PSD: o ceaușistă coafată în fruntea Consiliului Național

Senatorul Valer Marian critică dur, într-o declarație politică remisă Cotidianul.ro, alegerea Rovanei Plumb ca președinte al Consiliului Național al PSD, descriind-o pe Plumb drept „o urmașă destoinică a fostei monenclaturi ceaușiste, devenită candidat unic pentru această înaltă funcție, precum în sinistra ”epocă de aur ” a comunismului românesc”.

Vă prezentăm integral textul declarației politice a senatorului

„Mai mulți apropiați ai premierului Victor Ponta, gen Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea, au încercat să explice înfrângerea sa categorică la ultimele alegeri prezidențiale prin asocierea sa și a PSD cu comunismul, unii dintre ei arătând cu degetul spre președintele onorific Ion Iliescu. Iată însă că la recentul Consiliu Național al PSD, la care se aștepta marea reformare a principalului partid de guvernământ promisă cu surle și trâmbițe de către liderii perdanți, inclusiv prin detașarea acestui partid de simbolurile comunismului, președintele PSD, Victor Ponta, a proțăpit-o în funcția rămasă vacantă de președinte al Consiliului Național, deținută anterior doar de fostul premier Adrian Năstase, pe buna sa prietenă de familie, Rovana Plumb, o urmașă destoinică a fostei monenclaturi ceaușiste, devenită candidat unic pentru această înaltă funcție, precum în sinistra ”epocă de aur ” a comunismului românesc.

Înainte de răsturnarea regimului comunist în decembrie 1989, Rovana Plumb ajunsese un cadru de nădejde al PCR, pe linie de propagandă comunistă, în cadrul b.o.b. de la fabrica Miraj București, cea mai mare producătoare de cosmetice din România. Rovana Plumb devenise în perioada respectivă o simpatizantă și chiar o apropiată a lui Nicu Ceaușescu și a Polianei Cristescu, soția efemeră a acestuia, pe care i-o impusese mama sa Elena Ceaușescu. Se poate spune că înfocata Rovana intrase în rândul tinerei generații a tovarășelor cu coc aflate pe placul Elenei Ceaușescu, dintre care s-au distins în ultimii ani ai comunismului semidoctele Suzana Gâdea, Lina Ciobanu , Alexandrina Găinușe și Ana Mureșan.

După revoluția din decembrie 1989, Rovana Plumb a ajuns director comercial la SC Miraj SA și a devenit cea mai bună prietenă de afaceri și de confidențe a doamnei Dana Năstase, fiica unui fost ministru al Agriculturii din epoca Ceașescu. Presa vremii a relatat că cele două prietene au încercat să acapareze, în primii ani ai capitalismului de cumetrie, în mod direct sau prin interpuși, cele două fabrici mari de cosmetice din România, Miraj București și Farmec Cluj. Cert este că în perioada respectivă SC Miraj SA a intrat în faliment și a fost privatizată pe ochi frumoși, Rovana Plumb devenind acționar principal și președinte al Consiliului de Administrație la noua firmă creată, SC Gerovital Cosmetics SA. Tot în perioada respectivă s-a scris despre înstrăinarea veroasă a licenței pentru cunoscutele produse Gerovital patentate de academicianul Ana Aslan.

Grație apropierii de familia Năstase, în timpul guvernării PSD din perioada 2000-2004, Rovana Plumb a fost promovată în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, având rang de secretar de stat. În această funcție, vreme de patru ani, a tăiat și a spânzurat exersând controalele tematice cu motivație indeobște politică. Dovada maximă a apropierii și loialității Rovanei Plumb a fost numirea sa ca mandatar financiar al campaniei prezidențiale din 2004 a ex-premierului Adrian Năstase. Grație protectorului său Adrian Năstase, Rovana Plumb a fost aleasă deputat PSD în 2004 și președinte al Organizației Naționale de Femei a PSD, funcție care i-a asigurat intrarea în Biroul Permanent Național al PSD, în calitate de vicepreședinte al partidului.

Rovana Plumb a avut o stea norocoasă în politică și după mazilirea lui Năstase, devenind europarlamentar în 2007 și apoi în 2009, fapt care-i asigură o pensioară de mai multe mii de euro. În Parlamentul European nu s-a remarcat cu nimic, fiind convingătoare doar în rolul de Julietă tomnatică a mai tânărului său șofer, în primul mandat, și de confidentă al distinsei doamnei Daciana Sârbu, în al doilea mandat. În periplul său bruxellez, Rovana Plumb s-a îmbogățit cu un Jeep Audi Q7, achiziționat din Belgia.

După ce Victor Ponta a ajuns președinte al PSD în 2010 și prim-ministru al României în 2012, Rovana Plumb a devenit brusc cea mai apropiată prietenă a cuplului Victor Ponta – Daciana Sârbu. Generozitatea lui Ponta nu s-a lăsat așteptată, acesta menținându-o în funcțiile de președinte al Organizației Naționale de Femei și de vicepreședinte al PSD și oferindu-i două portofolii de ministru în guvernele sale: ministru al Mediului în guvernele Ponta I și II și ministru al Muncii și Protecției Sociale în guvernele Ponta III și IV. În calitate de ministru al Mediului s-a dovedit a fi tufă totală de Veneția , neavând vreun habar nici măcar în problema banalelor gropi de gunoi, denumite pompos sisteme integrate de management al deșeurilor. Pe de altă parte, în perioada respectivă presa a scris că apropiați ai săi au înmatriculat în Bulgaria autoturismul Audi Q7, pentru a se eschiva de plata timbrului de mediu introdus taman de doamna ministru Plumb. Tot presa vremii a devoalat că doamna ministru Plumb a eliberat primele avize de mediu pentru exploatarea gazelor de șist din Dobrogea , motiv pentru care a fost poreclită domna ministru Șist. Iar în calitate de ministru al Muncii și Protecției Sociale s-a remarcat doar mimând plânsul pe umerii femeilor cu mulți copii și ai altor persoane defavorizate din societatea capitalistă multilateral dezvoltat la edificarea căreia și-a adus și ea prinosul.

Alături de putere, Rovana Plumb a încercat să obțină cât mai multe onoruri și avere. După intrarea în politică, aceasta a deținut , conform declarațiilor de avere, două apatamente în București, o vilă în comuna Pantelimon și o casă de vacanță în județul Dâmbovița, iar în curtea vilei sale au fost văzute jeep-uri Audi Q7 , BMW și Mercedes.

Rovana Plumb a intrat în istorie și prin hilaritatea provocată prin faptul că și-a înscris în CV-ul oficial că a obținut în 1999 o diplomă de la George Washington University . Contactați de ziariști români , reprezentanții cunoscutei universități americane au declarat că nu au găsit numele său în baza de date a universității. Astfel că aceasta a trebuit să recunoască că a participat doar la un curs de o saptămână sau două, pentru care i s-a eliberat doar un certificat, a cărui valoare științifică este nulă.

Numele Rovanei Plumb este legat și de câteva dosare de corupție cu rezonanță politică. Astfel, în calitate de mandatar financiar, n-a fost străină de afacerea cu materiale electorale produse de Eurographica pentru care a fost condamnat fostul premier Adrian Năstase. Numele său apare și în dosarul de luare de mită al deputatul ex-PSD de Dâmbovița, Ion Stan. Mai nou, Rovana Plumb este acuzată că, în calitate de ministru al Mediului, a numit ilegal membrii Consiliului de Administrație și pe directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Adam Crăciunescu, care este urmărit penal în dosarul retrocedărilor frauduloase de peste 300 milioane de euro din județul Bacău, în condițiile în care atribuțiile în acest sens reveneau ministrului delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură (la vremea respectivă, doamna Lucia Varga).

Dacă o reprezentantă a burgheziei roșii ca Rovana Plumb, coafată ceaușist și la propriu și la figurat, a devenit un fel de La Passionaria social-democrată pentru Victor Ponta și acoliții săi, înseamnă că PSD își merită soarta și că dispariția sa de pe scena politică românească este aproape asigurată. Absența liderilor istorici Ion Iliescu și Adrian Năstase de la recentul Consiliu Național al PSD și criticile ulterioare ale părintelui spiritual al lui Victor Ponta constituie un argument indubitabil în acest sens”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.