Refrenul de la prezidențialele din România, cântat în Marea Britanie

Andrea Leadsom, una din cele două candidate la funcția de premier al Marii Britanii, a provocat o controversă după ce a sugerat că, prin calitatea sa de mamă, este mai interesată de viitorul țării decât rivala sa Theresa May, care nu are copii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Andrea Leadsom (foto dreapta), secretar de stat pentru energie, a devenit cunoscută mai ales prin implicarea sa foarte fermă în campania pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană și este cotată cu șansa a doua la șefia conservatorilor și preluarea guvernului.

„Sunt convinsă că (Theresa May) va fi foarte tristă pentru că nu are copii, așa încât nu vreau să fie vorba despre ”Andrea are copii, Theresa nu are”, pentru că ar fi într-adevăr îngrozitor”, a declarat Leadsom, o creștină devotată, pentru publicația The Times.

„Simt însă cu adevărat că a fi mamă înseamnă să ai o miză foarte reală în viitorul țării noastre, o miză tangibilă. Ea are poate nepoate, nepoți. Dar eu am copii care vor avea la rândul lor copii ce vor fi o parte directă din ceea ce se va întâmpla mai târziu”, a mai spus Leadsom.

Comentariile sale au fost criticate de numeroși deputați conservatori și susținători ai lui May, care le-au calificate drept „josnice”, „insultătoare”, „jenante’ și „provocatoare de divizări”.

Printre aceștia s-a aflat și ministrul de externe, Philip Hammond, potrivit căruia competiția pentru conducerea partidului nu trebuie să degenereze înr-un „concurs de insulte”, ci să se concentreze pe teme de substanță.

„Ceea te califică pentru postul de prim-ministru este o îndelungată experiență în problemele țării. De aceea o susțin pe Theresa May”, a afirmat el.

O dispută similară a avut loc în campania din 2014 pentru prezidențiale din România, când tabăra lui Victor Ponta transmitea că nu poate fi bun un președinte care nu are copii, aluzie la contracandidatul de atunci Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.