Regal pentru fanii muzicii rock

În perioada 6-8 august 2010, în Poiana Mare din Valea Cerbului, a avut loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Rock, „Ost Mountain Fest” (Open Air). Evenimentul a reunit peste 15 formaţii din mai multe ţări, printre care Germania, Spania, Croaţia, Portugalia, Bulgaria, Ungaria şi România.

Evenimentul îşi propunea promovarea unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător în rândul fanilor muzicii rock şi al pasionaţilor de motociclism şi dorea să devină, în timp, o rampă de lansare a formaţiilor de muzică rock din România şi din Europa Centrală şi de Est.

După cea de a doua ediţie, în 2011, la cetatea Râşnov, anul acesta, festivalul, devenit “Ost Fest”, s-a mutat la Bucureşti. Între 15 şi 17 iunie, fanii muzicii rock sunt aşteptaţi la Romexpo pentru 62 de ore de muzică oferite de peste 30 de formaţii autohtone şi străine.

Startul va fi dat vineri, la ora 15.00, de “Armies of Enlil”, trupa cu un stil deathcore, un death metal, rapid şi dur, cu acordaje joase, blast-uri şi ritmuri rapide pe tobe, înfiinţată în 2010 la Craiova. Numele trupei a fost inspirat de zeul sumerian al vântului şi al pământului Enlil.

Programul va continua cu o serie de formaţii bine cunoscute, capul de afiş fiind grupul american “Mötley Crüe”, aflat pentru prima dată în România. Controversată, dar şi adulată, trupa de glam metal a reuşit să vândă de la înfiinţarea sa în 1981 până azi peste 80 de milioane de albume. În program se vor regăsi piese ca “If I Die Tomorrow”, “Wild Side”, „The Saints of Los Angeles”,”Girls, Girls, Girls” sau “ Dr. Feelgood”. Solistul trupei, Tommy Lee, fostul iubit al Pamelei Anderson, promite un show spectaculos.

Megadeth, o trupă cu fani pe întreaga planetă

Tot în prima zi evoluează norvegienii de la “Dimmu Borghir”, şi ei în premieră în România, poate formaţia cea mai aşteptată de fanii black metal. Printre alte piese, vor putea fi ascultate „The Sacrilegious Scorn”, “The Serpentine Offering” sau “Progenies Of The Great Apocalyps”.

Cu o carieră de peste peste 30 de ani, trupa americană “Overkill” soseşte în România în cadrul unui turneu de promovare a noului album “The Electric Age”, dar va interpreta şi piese mai vechi, ca “The Years of Decay”, ”Bring Me The Night” sau “Men At Work”.

Şi tot din Statele Unite vine şi una dintre cele mai influente trupe din genul thrash metal, “Exodus”, considerat grupul cu cele mai bune solo-uri şi cele mai bune riff-uri. În prezent, formaţia este compusă din: Rob Dukes, Gary Holt, Lee Altus, Jack Gibson şi Tom Hunting.

Să mai amintim “Finsterforst”, din Germania, “Infected Rain” din Republica Moldova, care a câştigat primul loc la “Urban Fest”, în 2009, “Claymore”, din Bulgaria, cu stilul ei symphonic death/ black metal, care a cântat de mai multe ori în România, şi “Thornafire”, din Chile, aparţinând elitei death-metalului sud-american.

România este reprezentată în prima zi de “Psychogod”, care îmbină black metal, metalcore, groove metal şi thrash metal, “White Walls”, una dintre trupele pionier ale genului metalcore de la noi, care a concertat pe aceeaşi scenă cu trupe precum “Deftones”, “Blind Guardina” sau “East Of The Wall”, şi formaţia timişoreană “WarChant”.

Vedetele zilei de sâmbătă vor fi membrii legendarei trupe americane “Manowar”, care deţine recordul pentru cea mai zgomotoasă prestaţie de pe scenele muzicale şi pentru cel mai lung concert heavy metal, după ce au concertat 5 ore şi 1 minut în Bulgaria, în 2008. Cu peste 9 milioane de albume vândute în întreaga lume, Manowar este cunoscută pentru genul heavy metal cu tente de fantezie, tratând teme de tipul sabie şi piatră filozofală sau subiecte mitologice, în special cele din mitologia nordică.

Motley Crue vine pentru prima dată în România

Rock, metal şi goth sunt stilurile abordate de altă trupă americană, originară din New York, “HolyHell”.

“Europe” era în anii ‘80 trupa de rock cu cel mai mare succes la public, vânzând în întreaga lume peste 20 de milioane de albume. În concertul de la “Romexpo”, suedezii vor interpreta piese de pe noul album, lansat anul acesta, „Bag Of Bones”, dar şi altele care au încântat iubitorii rock-ului de la sfârşitul secolului al XX-lea, ca „The Final Countdown”, ”Carrie”, „Cherokee” sau „Open Your Heart”.

Şi dacă, de pe meleaguri mai îndepărtate a venit în prima zi o trupă mexicană, sâmbătă va putea fi ascultat tânărul grup australian “Mystery”, care a debutat la “CroktoberFest” din Melbourne.

Înfiinţată în 1995, formaţia “Trooper” a cântat alături de trupe ca “Iron Maiden”, “Scorpions”, “Judas Priest”, “Whitesnake”, “Nazareth”, “Manowar”, “WASP”, “Sepultura”, “Prodigy”, “Rasmus”, “Dog Eat Dog”, “Royal Hunt”… Din 2007 sunt nelipsiţi din topurile de specialitate, ani la rând fiind votaţi drept lideri ai scenei heavy metal din România, iar opera rock „Vlad Ţepeş – Poemele Valahiei” a fost o premieră pentru scena naţională.

Evoluează în a doua zi a festivalului şi trupa timişoreană “Desant”, care propune un sound hard-heavy de calitate, energic, ca şi formaţiile “Steelborn”, “Gothic”, “Syn Ze Sase Tri”, cu un stil symphonic black metal, “Addiction”, câştigătoareaTrofeului “Teo Peter”, cel mai important premiu al seciunii rock la Festivalul Mamaia 2011, şi “Incipient”.

În sfârşit, în ultima zi a festivalului, fanii muzicii rock se vor putea bucura de prezenţa muzicienilor de la “W.A.S.P.”, carepromit cel mai mare show susţinut vreodată de ei în România, show ce va include multiple ecrane video, artificii, dar şi alte surprize, în concertul lor, “30 Years of Thunder”, care celebrează 30 de ani de carieră. Printre piese, “Wild Child”, “Hold On To My Heart” şi “Forever Free”.

Overkill îşi promovează noul album, The Electric Age

Metaliştii trupei suedeze “Lake of Tears” nu sunt la prima vizită în România. Înfiinţată în anii ‘90, cu un gothic metal şi doom metal cu influenţe de psychedelic rock şi progressive metal, ea propune şi compoziţiile care i-au făcut cunoscuţi, ”Headstones” şi “Forever Autumn”…

În ultima seară de festival, celebra trupa “Megadeth”, cunoscută publicului român ca fiind una dintre formaţiile care împreună cu “Metallica”, “Slayer” şi “Anthrax” au format “Big 4” (“Big Four of Thrash”), va cânta piese ca „Symphony Of Destruction”, „A Tout Le Monde”, „Hangar 18” sau „Contdown To Extinction”, care i-au transformat pe membrii grupului în adevăraţi idoli pentru milioane de oameni de pe întreaga planetă.

O altă legendă, ce se menţine în topuri de mai bine de treizeci şi sase de ani, “Motorhead” va cânta, pentru fanii heavy metal, printre altele, “Ace of Spades”, “Killed By Death” sau “Born To Raise Hell”!

Din Ucraina vine trupa de black metal “Khors”, al cărei numea fost inspirat din mitologia slavă în care zeul Khors era identificat cu Soarele. Cel mai recent album al ei se numeşte “Wisdom of Centuries” şi conţine 8 piese. Li se adaugă “Reborn”, “Metrock”, “Tiarra”, “Shifting Sands”, “Voodoo”, “Code Red”, din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.